PirjoJokinen Pakenevan totuuden perässä itsekkin osana sitä..

Vastikkeeton rahako passivoi?

Kun joku syntyy vammaisena tai kipeenä tai epäedullisiin olosuhteisiin, joutuu eroon suvustaan ja perheestään, on yksin ja pyytää apua..

"Ei heru!" 

Ans olla kun tuleekin puhe perinnöistä.. 

Yht´äkkiä se passiivisuusmomentti "unohtuu". Vedotaan perintöverotukseen jopa niin traagisesti, että kun on jo moneen kertaan maksettu siitä työstä, kun on se omaisuus tienattu, tai että yrityksiä menee nurin ja työttömyys lisääntyy kun firman omistaja kuolee yht´äkkiä ja pitäis jakaa pesä ja maksaa verot etc.

Entäs kun sitä vastikkeetonta rahaa onkin hamuamassa keskenään riitelevät perilliset..

Joopajoo..

Meitä huonompiosaisia on niin turvallista kyykyttää siinä luulossa että sen voi tehdä kuin pahainen koulukiusaaja, se jonka touhuilta opettajakin sulkee silmänsä ihan vaan siks kun kiusaaja sattuu olemaan varakkaan tai muuten  vaikutusvaltaisen perheen vesa, tai vaikka ammattirikollisen, jotain pelottavaa, joka voi haitata suuttuessaan.. 

Kysymys siis kuuluu:
Passivoiko vastikkeeton raha?
Minun mielestäni ei, mutta en ole ihan varma.. 


Pönni

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Antti Jokinen

Onko vastikkeetonta rahaa? En usko.

Pirjo Jokinen

Ei oikein ole mutta pitäis kysyä niiltä, ketkä väittävät sellaista olevan.

Rahahan on vain vaihdon väline.

Rahan luonne on sosiaalinen. Mutta kun kaikki ei ole sosiaalisia. Kaikilla ei ole rahaa.. kaikki ei saa rahaa riittämään vaikka sitä tulis ovista ja ikkunoista. Autisminkirjoisena olen seurannut meikäläisten vaurastumisia. Joistakin näyttää tulevan ökyrikkaita kun jumittuvat yhteen asiaan, joka sattuumalta käykin kaupaks ja tuottaa, mutta "se mikä laulaen tulee, se viheltäen menee", eikä niitä perillisiäkään tai sukujakaan näy täällä suunnassa kuin harvoin..

Sitten oma lukunsa se että onko sillä mitään merkitystä että on muutamia varakkaita sukuja? En oikein tiedä.. En minäkään tässä kirjottelis jos ei Herlinin sukua olis ja heidän sosiaalisuuttaan + älykkyyttään, tjms. Minulla kun on vaan tuota jälkimmäistä ja siitä ei usein ole edes hyötyä kun on sosiaalisesti lähes nolla. Mutta näillä mennään..

Minä en kadehdi rikkaita.
Pakoon olen aina lähtenyt lopulta kun vastuuta on alettu tyrkyttää. Huono stressinsietokykyni ei sovellu vaurauden kartuttamiseen.

Taivaanrannan maalari minä ja sellaisena olen tyytyväinenkin kunhan saan syödäkseni yms. etten ala skitsoilla. Ei mua barrikaaditkaan kiinnosta, mutta jos nälissäni joutuisin sinne vielä niin oitis menisin ja antaisin vaikka henkeni.
Ei kannata hulluja kiusata!

Miks edes pitäis?
Vastikkeeton raha, sitä kun ei taida edes olla.. :)

Antti Jokinen

"Vastikkeeton raha, sitä kun ei taida edes olla.. :)"

No voihan harmi, olisin ottanut mielelläni muutaman kassillisen sitä.

Pirjo Jokinen Vastaus kommenttiin #3

:)

Mitäs me Jokiset vaikka ei sukua ollakkaan. Tiedän, sillä olen tehnyt sukututkimuksen ja ainoa Antti kuoli jo vaavina 1929 eikä uusia Antteja ole kastettu. Vanhempi polvi otti Jokisen sukunimen kai Kanströmistä (sotilasnimi? 1700 alkupuolelta) kun laki määräs että on oltava se sukunimi.

t. Neiti Jokinen

Antti Jokinen Vastaus kommenttiin #4

Meillä myös tehty sukututkimus jolla päästään 1500-luvun Karjalohjalle. Ja sieltä yhden naisen kautta 1400-luvun Viipuriin.

Pirjo Jokinen Vastaus kommenttiin #5

Meillä "Jokiset", on Luopioisista, mutta isälinja tyssää n.1737 rakuuna Jacob Jöransson Kanströmiin, kenestä löytyy sitten sotilastiedoista myös "Kandolin" sukunimi.

Olen etsinyt kuin neulaa heinäsuovasta ja mahdollisesti voi olla, että on Ruotsista? Suomeen tuotiin paljon ruotsalaisia sotamiehiä noihin aikoihin kun ei joko ollut riittävästi suomalaista ruotuväkeä tai ne kartanonherrat ei uskaltaneet ottaa suomalaisia?

Kirkonkirjoista, en mistään ole löytänyt Jörania, "Yrjöä", eikä kukaan sukututkimusverkostoissakaan näytä tietävän mitään hänestä.
Aikanaan lie löytyy taas joku tiedonjyvänen ja haaroopi sitten sekin oksa.

Lapseni onkin sitten aatelisia suorassa linjassa ja virnuilin että pitäiskö ruveta vaakunaa nysväämään hänen ylhäisyydelleen.. :D

Etelä-Pohjanmaalla on sitten äiteni sukujuuria ja sielläkin taitaa olla sukunimistä päätellen Pohjanlahden ylittäneitä, mutta yks sukuhaara Havusia ja heistä löytyi tietoa että Hauholta olis he alkujaan?

Kuopiostakin kyllä löytyy yhden isomummun porukat, sieltä sun täältä väkee on esivanhemmissani..

Luonteenpiirteitä ja geenejä vaikka keneltä..

Antti Jokinen Vastaus kommenttiin #6

Sukututkimus on tietenkin helpottunut valtavasti internettin myötä. Eräs sukulaiseni teki tutkimuksen 70-luvulla ja silloin ei ollut muuta vaihtoehtoa, kuin käydä läpi kirkonkirjoja ja arkistoja käsin. Jos aatelisia on suvussa niin kannattaa olla yhteydessä Tukholman ritarihuoneeseen ja ainakin Helsingin pääkirjastosta löytyy paksut kirjat "Svenska adels ättar -taflor" tai jotain siihen suuntaan.

Pirjo Jokinen Vastaus kommenttiin #7

Käytössäni oli aluksi ennen nettiä tehtyjä tutkimuksia molemmilta, niin isältä kuin äidiltä.

Et ny viittis opettaa "äitees paneen" ;)

Miks mua aateliset erityisesti kiinnostais? Näytänkö niin yksinkertaiselta? Hah hah hah.. sattumalta löysin ja tiedän tietenkin että vallasväki on itsensä halunnut säilyvän jälkipolville, toisaalta niitten kehveleitten oli pakko laittaa mustaa valkoiselle.. kaikenlaista löytyy, ei niin mairittelevaa..

Kirkonmiehiä ja aatelisia jokka on ryöstelleet talonpoikien niittyjä ja pannu piiat paksuks.

Juurkin tässä päivännä muuanna tuossa kirkonkylän raitilla jäin suustani kiinni yhden mummun kanssa ja taitaa omassakin suvussa olla eräs kirkkoherra joka petti rovastinnaa diakonissan kanssa.. En ny viittis semmosella leukia.

Tietoa tietenkin saa kun seurailee heidän haureita jälkiään, mokomien mafiosojen.

Käyttäjän HenriKarjalainen kuva
Henri Karjalainen

"Vastikkeeton rahako passivoi?"

Otsikon kysymykseen haluaisin yrittää löytää jonkinlaisen vastauksen tässä kommentissa. Kyllä mielestäni vastikkeeton raha passivoi, se on osittain hyvä asia, osittain huono.

Jos ihmisellä ei olisi varaa perustarpeisiin kuten ruokaan, silloin todennäköisesti selvitymisvaistot ottaisivat ihmisestä vallan ja nämä perustarpeet hankittaisiin tavalla tai toisella. Hyvässä tapauksessa tämä tarkoittaisi työn löytämistä, yrittäjyyttä tai jotain muuta positiiviseksi miellettävää tuottavaa ratkaisua, joka voisi löytyä vaikka sosiaalisen verkoston avulla. Huonossa tapauksessa rikollisuutta kuten ryöstöjä, huumausainekauppaa tai vaikkapa prostituutiota.

Mielestäni on hyvä asia että ihmisellä on Suomessa mahdollisuus perustarpeisiin. Mielestäni on moraalisesti erittäin heikko vaihtokauppa luopua kaikkien ihmisten turvatusta mahdollisuudesta perustarpeisiin pelkästään ihmisten aktivoimiseksi ja talouden tehostamisen vuoksi.

Mielestäni tämä vastikkeellisuus keskustelu on hyvin monimutkainen ja vaikea aihe käsitellä perinpohjaisesti.

Keskustelu on mielestäni lähtenyt liikkeelle Euroopan Unionista, siitä että Suomessa on asumisperusteinen sosiaaliturva ja muualla työperusteinen, ja tätä Euroopan Unionin kanssa yhdentymistä halutaan syventää rakentamalla tulonsiirtomekanismeja Unioniin ja samalla luovutaan kotimaisesta järjestelmästä, erityisesti tietyissä puolueissa. Minusta sellainen tausta-ajatus vaikutti olevan taannoin Risikon tekemässä ehdotuksessa.

Taloudessa ja muissakin asioissa olen maallikko - joten voi olla että olen ymmärtänyt kaiken väärin enkä tiedä yhtään mistä kirjoitan - mutta tässä on myös sellainen puoli että kun suhdanteet ovat Suomelle epäsuotuisat, ei ole mitään muuta jouhevaa keinoa yrittää sopeutua tilanteeseen kuin tehostaa yhteiskuntaa - kasvattaa tuotantoa. Ja silloin useimmat vaihtoehdot ovat huonoja. Mistä voi leikata? Kuka maksaa enemmän veroja? Ketkä joutuvat tekemään saman työn pienemmällä henkilömäärällä? Ja kun vertaillaan erilaisia vaihtoehtoja, niin työttömien tilanteesta löytyy paljon sellaista asiota, joissa voi nähdä hyviä ratkaisuja.

Olisihan se hyvä asia jos useampi ihminen olisi töissä ja tekisi jotain tuottavaa. Useimmat työttömät varmaan haluaisivat olla työllistyneitä. Se että tämä asia jotenkin järjestyy, on minusta perusluonteeltaan positiivinen asia. Sitä paitsi Suomessa on jo osittain vastikkeellinen tukijärjestelmä, esimerkiksi työmarkkinatukioikeuden voi menettää jos ei osallistu johonkin toimenpiteeseen. Käytännössä kuitenkin kyse on pienemmästä tuesta ja suuremmasta tuesta jos siihen osallistuu. Samalla tavalla voi mielestäni nähdä tuon vastikkeellisuus kysymyksenkin. Tuskin kukaan haluaa ihmisiltä evätä mahdollisuutta niihin viimeisiin perustarpeisiin.

Mielestäni sellainen keinotekoinen tapa alittaa minimipalkka työnantajan näkökulmasta on sellainen marginaali, josta voisi löytää potentiaalia kaikkien tilanteen parantamiseen. Työharjoittelu perustuu samaan asiaan, tosin harjoittelijat ovat käytännössä ilmaisia työnantajille verrattuna palkallisiin.

Yksi ongelma tässä keskustelussa on tämä puolueiden poteroista lähtevä ratkaisujen etsiminen. Voiko kokoomus esittää inhimillistä ratkaisua tähän ongelmaan, kun puolue melkeimpä vastustaa kaikkea sosialismiin viittavaa? Entäpä vasemmistoliitto, voivatko he esittää ratkaisua johon sisältyisi työttömien velvoittaminen työntekoon? Eikös se ollut joku perussuomalaisista joka tämän nykyisen velvoitteen heitti ilmoille taannoin? Pointtina on että ratkaisun pitäisi olla inhimillinen ja kaikkien osapuolten asemat huomioiva, työnantajien, työntekijöiden, työttömien ja julkisen sektorin. Mutta jos joku puolue esittää ratkaisua, niin se voi olla vaikeaa kattaa useampia eturyhmiä kuin se oma.

Vastikkeettomissa tulonsiirroissa on huonot puolensa, kuten joidenkin ihmisten passivoituminen. Se on yhdeltä kantilta hyvä asia, toiselta ongelma, joka pitäisi pyrkiä ratkaisemaan jotenkin inhimillisesti.

Pirjo Jokinen

Kiitos pohdiskelusta Henri! :)

Jos alin vastiiketon raha passivoi, pidän sitä parempana kuin sitä, että se viedään ja jengi aktivoituu parrikaadeille.

Olen ollut Perustulon kannattaja jo n.30v.
Sillä kyettäis myös aktivoimaan.

Se että jotkut on passiivisia tai jopa flegmaattisia, se voi johtua laimeasta temperamentista, josta osaa kertoa asiantuntijat lisää:

http://www.tieteessatapahtuu.fi/011/luonto.htm

Olen itse joutunut turvautumaan vastikkeettomiin tukiin monestikin, mutta ei mua mikään pysätytä ennenkuin olen kuollut!
Tipuin pienenä Asterixin taikapataan.
Vielä virtaa! :D

Pönni

Risto Koivula

Hallistus suunnittelee lakkautta työttömiltä jokamiehenoikeudet!

http://hameemmias.vuodatus.net/lue/2013/10/ministe...

Pirjo Jokinen

Kappas..

Elämästähän tuleekin jatkossa hyvin jännää kun lähtee mato-ongelle, sieneen ja marjaan.. :D

Kevennys.. "kaks mummoo meni marjaan. Toinen ei mahtunut".

ps. Jos noi saa lakinsa läpi niin meen kontilleni vuorotellen joka Kokoomuslaisen ovenpieleen. Vaikkakin, ei kai noi uskalla ilman turvahenkilöitään enää liikkua, niin härskiä on touhu. Aidat siellä eliittialueella luxuspytinkien ympärillä ja nälkäiset Dobermannit tontilla..

Siivoojakshan voidaan sit pestautua, kotitalousvähennyskelpoisiksi.. ;)

Eipä sit elämä ois tylsää ei.. :D

Nälkäiset ihmislaumat..

Ehkä niillä on tarve testata taas jotain uusia mellakkavälineitään? Tyhmät.

Pirjo Jokinen

Just muuten ostin tänään kaupasta uuden mato-ongen vavan. Minua kun ei passivoi ei niin mikään ja aattelin aamukasteen aikaan matoja keräillä ja lähtee rantsuun..

Ihan ahvensopan maku jo suussa, tai savustetun lahnan.. Jos ei tu kun Särkee, niin mulla on lihamylly ja on sähkösurvinkin.. Sit jotain kalapullia tms.

Omatekosia mehujakin hiukan vielä viime kesältä on ja marjoja pakkasessa. Sienet on jo syöty ja uusia oon menossa kerään. Parin viikon päästä ois kanttarelliretki tiedossa nuoremman sukupolven kanssa. :)

Nytkin jo mettään mätänee niin sienet kuin marjat..

Joku taka-ajatus siinä on että Poliisivoimia jatkossa riittää sitten juokseen pitkin korpia ja rantoja asumattomille alueille.. Ei ymmärrä ei. Mutta en mä noita kyllä muutenkaan käsitä vaikka äo on aika korkee ja hoksottimet pelaa. Psykologisesti toi vittumaisuus kyllä selittyy.

Toimituksen poiminnat