PirjoJokinen Pakenevan totuuden perässä itsekkin osana sitä..

Liberaalianarkismia..

 • Onnellinen anarkisti pellolla
  Onnellinen anarkisti pellolla
 • Rikkaruohot pois
  Rikkaruohot pois
 • Kesän hämyinen ilta kun kastelut on tehty
  Kesän hämyinen ilta kun kastelut on tehty
 • Työ palkitaan ja säilömään talven varalle
  Työ palkitaan ja säilömään talven varalle

Kuulun niihin onnekkaiisiin ketkä ei ole syntyneet kivikylässä tai nykylähiössä, mihin ei mahdu omavaraistaloutta. Siirtolapuutarhoja jokinverran kaupungeissa ja sota-aikana niistä on saatu vitamiinilisiä, mutta suurkaupungeissa pitää viljellä jo katoilla ja kattorakenteet on takuulla kovilla ja mullan raijaaminen pilvenpiirtäjään hissillä on työlästä, vaatii myös sähköä, kastelusta ja vedensaannista puhumattakaan ja kompostiakaan ei taida helposti pitää korkeuksissa jos on kuivaa. Maata vasten sekin voi paremmin.

Raskastahan ruuan tuottaminen on ja ihan ok. että sitä tuotetaan koneellistetusti ja etelämmässä, mutta ei sitä maailmanpolitiikasta tiedä aina. Hyvä siksi perehtyä viljelyn nikseihin ja oppia kansalaistasollakin.

Anarkistina on hyvä tietää kaikesta olipa sitten oikealta tai vasemmalta kunhan ei itse makaa uuninpankolla ja komentele sieltä muita maaorjinaan, joka ei kuulu liberalismiin ja omavaraisuuteen. Jokainen tekee kykyjensä mukaan ja kullekin tarpeidensa mukaan.

Itse kun olen työkyvyttömyyseläkkeellä niin tehdä tössöttelen ja tuollainen pikku palsta vain. Siinäkin välillä hiukan liian raskasta ja apua olen saanut nuoremmilta. Hyvää terapiaa mielelle ja hyvää hyötyliikuntaa vaikka ei tuollaiselle palkanmaksajaa löydykkään. Edellinen muori on tontilta lähtenyt ja minunkin aikani koittaa, jolloin en enää jaksa, mutta nuoremmiltahan onnistuu vaikka millaiset kasvimaat.

Syrjäkylillä on paljon pakettipeltoja ja taloja jää yhä enemmän tyhjilleen kun mummot ja papat muuttaa kirkolle ja nuoret lähtee etelään. Toisaalta sääli.. 
Omat esivanhempani ovat eläneet sukupolvesta toiseen vuosisatoja samoilla alueilla, missä minäkin ja eläneet ennen koneellistumista. Nykyään on pelit ja vehkeet maankääntöön ja tällainen pikkumummukin pystyy maata kääntämään ittekseen vaikka lonkka on huonona ja vaivaa piisaa. 

Syksyllä on sitten mukavaa säilöä ja minulla on vieläkin edellisen talven mehuja ja punajuuria jääkaapissa. Kohtahan saa jo uudet tilalle. :)

Kanainvälinen kilpailu on yhä lapsenkengissään ja työt teetetään siellä missä ei ole sananvapautta, äänioikeudella mitään virkaa kun korruptoituneet vallanpitäjät alistaa kansaa armeijan ja poliisiivoimien avulla. 

Minä niin tykkään anarkismista, kansanvallasta, vasemmistolaisuudesta ja kasvimaasta! :D

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Pirjo Jokinen

Nyt meen mattopyykille! :)

Näin toimii Tosianarkisti! Pahvit vaan puhuu, muista täysin riippuvaiset.

Jukka Mäkinen

Kunnon vasemmistolaisena tietenkin jaat koko palstan tuotannon niille köyhille kaupunkilaisille, joilla ei oman palstan onnea ole suotu. Vai oletko sittenkin itsekäs riistokapitalisti?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

ketä sellainen voi riistä joka itse tekee kaikki työt?

Tommi Salenius

Toisaalta viljelymaa on rajallinen luonnonvara. Tilan yksityisomistus on muilta pois.

Pirjo Jokinen Vastaus kommenttiin #4

En minä tuota maata omista.

Olen joskus pitänyt palstoja myös 4H:n pelloilla. Onhan sitä maailman sivu ollut jos jonkinsortin kolhooseja anarkisteilla.

Eihän siinä mitään järkee ole että joka tölliin hankitaan puimakoneet, rosmat, riihet, traktoreita, auroja, äkeitä, sahroja..

Isälläni oli aikanaan Valmet-traktori. Kävi kyntämässä ja äestämässä muittenkin peltoja. Sai sitten palkaksi mitä keltäkin. Meillä viljeltiin perunaa kahden suvun voimin. Oi, ne oli ihania talkoita! :)
Valtavasti väkee perse pystyssä pellolla ja äijä paino Valmetilla edellä niin että multa pöllys ja perunat lenteli.

Isä opetti minut ajamaan traktoria kun olin 4v. Tai siis yritti. Istuin isän sylissä ja ohjasin kun isän jalat oli polkusimilla. Ojaan mentiin! :D Myöhemmin sitten ajoin ihan ite. :)

Lapseni isän kanssa aikoinaan romantiikkamme huipentui kun hän mennä puksutti heidän Zetorillaan ja minä heinäkoneen päällä.. Illalla mentiin salaa syömään kirsikoita äitensä puusta salaa ja käytiin hernevarkaissa.

Maalla on mukavaa.. :)
Paljon tekemistä.

Ja muuten, terveisiä mattopyykiltä!
Oli kivaa. :)

Pirjo Jokinen Vastaus kommenttiin #5

Mistä ihmiset kuvittelee saavansa leipänsä ja oluensa, siiderinsä, pihvinsä, vihanneksensa, hedelmänsä, kaiken sen ruuan mitä joka päivä syömme että pysymme hengissä ja terveinä?

Kaupasta?

Makaroonitkin tehdään vehnästä tai jostain viljasta, riisistä tjms. Tai pasta niinkuin nykyään ruukataan sanoa.

Tokihan villissäkin luonnossa kasvaa ruokaa.
On sitä ennen maanviljelystä ja karjanhoitoakin elämää ollut ja syöty, mutta siihen aikaan ei ole oitis palaamista. Kehitys kestää aina kauan. Ei urbaanit nykyihmiset selviäis edes maataloudessa, saati villissä luonnossa valmistaen itse vaatteensa ja kaikki tarvekalunsa, synnyttäen ja hoitaen lapsensa jne.

Ei sitä tarvitse persus edellä puuhun nousta.

Sen takia tietenkin on maataloustuet että kriisin sattuessa on mitä syödä. Armeija marssii vatsallaan. Anarkistikin marssii vatsallaan.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #4

"Maa kuuluu niille jotka sitä viljelevät"

Pirjo Jokinen

Tästäkin bloggauksesta taas näkee että tein niin tai näin, niin rakkikoira näykkii nilkoissa.

Se että olen humanisti, se jostakin omituisesta syystä saa jotkut kiihottumaan äärimmilleen. eikä sekään auta vaikka olen liberaalianarkisti, ei. Räkytiräk ja näyks näyks.

Siitä olen tietoinen että rinnaltani puuttuva äijä kiihottaa kiusaamaan lisää, mutta taitaapi olla sitten homoja tyynni ketkä senkin huoksatessaan jatkaa perässäjuoksua, ovat tietävinään minusta kaiken ja haukkuvat. Minähän olen yhä liki 60v. verevä ja vitaali nainen. Oikea kunnon "suomihevonen", paksukinttuinen tamma, vetojuhta, hopeharjainen, jalo eläin. Maatiastamma. Anarkistitamma, liberalistianbarkistitamma, ämmä.

Ämmä ei ole haukkumasana. Toki sen ymmärrän että näitten urbaanien hienostelijoiden sivustyoilla ei pidä ketään nimitellä ämmäksi. Kaupunkilaiset ovat aina halveksineen maalaisia. Haukkuneet kouluttamattomia ihmisiä tolloiksi ja junteiksi, joilla ei ole kultivituneita käytöstapoja.

Korkokengät tuonne pellolle.. hah hah hah.. Pitsinen päivänvarjo ja ohut lyhythelmainen leninki, bush-upit ja silikoonit. Ja kanan pissit ja pissikset. Pilkkanaan ne isännätkin pitäis jos aikuinen ihminen semmosta värkkäis. Maalla asuu tosinaisia. Oikeita ihmisiä. Anarkisteja.

Osa on toki konservatiivejä, mutta ne käy kirkossa ja teettää työnsä muilla. Niillä on isot viljelmät ja siirtotyöläiset raataa pelloilla kuin Etelä-Afrikan apartheid ois siirretty tänne.

Liberaalianarkisti ei käytä muita hyväkseen. Hän tekee asioita muiden kanssa yhdessä ja jakaa työn hedelmät yhdessä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Vähän liikaa yleistät. Minäkin olen kaupunkilainen joka aina olen arvostanut maalaisia.
Sitä liberaalianarkismia en ymmärrä.

Pirjo Jokinen

En sanonut että kaikki kaupunkilaiset ja voipi olla että suunta on muuttumaan päin. Asenteeni ovat tietenkin raahautuneet lapsuudestani, sen maalaiskansakoulusta ja melkoinen kulttuurishokki oli muuttaa 9v. paskanhajuun valkeakoskelle puhtaasta luonnosta ja joutua kiusatuksi monestakin syystä. Eivät kyllä kauaa minua kiusanneet..

Pukeutuminen oli silmiinpistävän erilaista maaseudulla verrattuna kaupunkiin.

Meillä oli erikseen fiinimmät pyhävaatteet ja arkiryysyt. Jatkuvasti oli helmat ja puntit pikkilangassa. Myllättiin heinäladot ja liiterit, juostiin pellonpientareet ja likumiinaankin tuli liukastuttua sen monet kerrat. Äitellä riitti pyykkiä ja parsittavaa.

Sitten kaupunkiin jossa kuljettiin aina pyhävaatteet päällä ikäänkuin se kaupunki ois ollu pyhä?! *kääk*

Antti Jokinen

Nää on niin hauskoja nämä maalaiset vastaan kaupunkilaiset keskustelut. Kun kaikki hyvin tietää, että suurin osa tämän hetken kaupunkilaisista olivat vielä 2-3 sukupolvea sitten täysin maalaisia. Meilläpäin heitä kutsuttiin kottusiksi eli mäkitupalaiset ja muut maattomat, jotka sitten tekivät töitä taloihin. Eikä siinä mitään pahaa ole, aika oli sellainen. Koneellistumisen myötä heitä vaan ei enään tarvittu maalla ja teollistuminen tarvitsi heitä kaupungeissa. Ja jos oikein haluaa saivarrella niin tiedän monia kaupunkilaisia, joilla on myös suuret maatilat.

Pirjo Jokinen Vastaus kommenttiin #12

Juups..

Ja tavallaan ovat koomisia myös vasemmisto oikeisto keskustelut..

Massojen liikkeet on mekoista sahaamista. 70-luvulla oltiin niin niin vasemmuistolaista kun aiemmin oltiin oltu körttiläisiä, nyt massat on oikeistolaisia vaikka kyse on liberalismista ja anarkismista, jota oikeet konservatiivioikeistolaset ei siedä alkuunkaan kun heille pitää olla hierakia, preussilainen kuri, kotinationalsimi, isäämaa ja uskonto!

Perussuomaliset tosin on kaikista konservatiivisempia, mutta KEPU:laoset omistaa maat ja mettät ja enitiset SMP:läiset on pelkkiä renkejä ja piikoja, joista -60-luvulla tuli SDP:läisiä.

RKP taitaa olla ainut vakiporukka, se vaan on kun tauti.

Vihreet, nykyään Kokoomuksen puisto-osasto. Liberaaleja? Anarkisteja?

Antti Jokinen Vastaus kommenttiin #13

"Perussuomaliset tosin on kaikista konservatiivisempia, mutta KEPU:laoset omistaa maat ja mettät ja enitiset SMP:läiset on pelkkiä renkejä ja piikoja, joista -60-luvulla tuli SDP:läisiä."

Tuo maanomistajien muuttuminen kepulaisiksi on muuten mielenkiintoinen juttu. Tuttavapiirissäni olevat vanhat tilallissuvut ovat lähes jäsrjestäen muuttuneet kokoomuslaisista kepulaisiksi viimeisen 20-vuoden kuluesse.

Pirjo Jokinen Vastaus kommenttiin #15

Eikö se jako aina ole ollut niin, että isotilalliset mettineen on olleet KEPU:laisia ja Kokoomus on ollut teollisuuspomojen, vuorineuvosten herraseura.

KEPU/Maalaisliitto (lyh. ML) vuoteen 1964 ja Kekkonen valittiin pressaks -56 Maalaisliitosta.

Samaa porukkaahan Keskusta ja Kokoomus on vaikka ovat kinaavinaan. Keskenään vallasta vaan siellä ukkelit taistelee. Välillä vähän päästetään "chee leadereita" näytille ikäänkuin ois tasa-arvoa, mutta todelliset tasa-arvopuolueet, liberaalit on SDP, Vasemmistoliitto ja Vihreet. Niistäkin SDP on tehnyt liikaa lehmänkauppoja ja moni entinen duunari on juppinousukas.

Ulf Sunqvist http://fi.wikipedia.org/wiki/Sundqvist-jupakka , ajoista alkoi SDP:n mätäneminen. Nyt niistä ei ota enää selvää ovatko enää vain poliittinen mafia?

Se on niin, että ensin aletaan muutaman ihmisen voimin kapinoida systeemiä vastaan kun on se sosiaalinen tilaus. Sitten tulee lisää porukkaa. Saadaan edustaja pari, lsiää edustajia ja sitten onkin kuin kärpäsiä liehumassa ympärillä kun alkaa haista raha ja valta.

Sitten ympyrä sulkeutuu, tulee uus kapina jne jne jen..

Vallan oravanpyörä.

Ja sitten erikseen ihmiset, jotka ei seuraa poltiikkaa, menevät aina sinne missä tapellaan.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Maalaisia ja pikkukaupunkilaisia sanottiin landelaisiksi.

Pirjo Jokinen

Minua on sanottu landepaukuksi -kin.
Eipä muistu mitään haukkumasanaa joksi ei olisi kutsuttu.

Toimituksen poiminnat