PirjoJokinen Pakenevan totuuden perässä itsekkin osana sitä..

Ihmisyys ja "heikompi aines"

Vanhemmuudesta ja paremmuudesta ihmisenä..
Onko järjenvastaista, että tuemme heikomman aineksen lisääntymistä ja sitten ihmettelemme, miksi täällä on huumeriippuvaisina syntyviä lapsia ja huostaanottoja alkoholistivanhemmilta?

Saul Schubac joutui selittelemään puheitaan kun meni möläyttämään julkisuuteen asioita, joita Kokoomus ajaa ja muutkin oikeistopuoleeet on mukana myyräntyössä, jossa taka-ajatuksena on ihan selkeästi omituinen ajattelu, että ihmiset voi jakaa parempiin ja huonompiin ja huonompia voidaan syrjiä kikkailemalla poliittisesti.

Tokihan valtaeliittipolitikot teflonhymyineen julkisuudessa hymyillä irvistelee vaikka väkinäisesti ja äänensävyinä on sellaisia ikäänkuin ymmärtävän isällisiä kursseilla treenattuja, joiden kuvitellaan luovan katetta valta-asemassa olijoille, mutta näkeehän niiden teatteriesitysten läpi ihmiset, joilla on silmät päässä ja korvat joilla kuulla, erottaa aito epäaidosta. Feikkaajia piisaa. Pääasiahan nykyään julkisessa sanailussa on se ettei jää nalkkiin mistään henkilöhyökkäilystä. Tokitokitoki, opittu on juu ja varon moista itsekkin nykyään suuntaamatta sanojani suoraan oikeestaan kehenkään. Ei nimiä, mutta yritän kyllä pysytellä kaidalla tiellä ja olla muuttumatta narsistisen kulttuurin ympäröimänä itse naristiksi. 

Olis kaameeta havahtua jonakin päivänä siihen, että kuvittelee itsensä yli-ihmiseksi Kokoomuksen jäsenkirja kourassaan. Ziisus. Tokitokitoiki narsistisessa kulttuurissa puolue kuin puole, seurakunta, järjestö kuin järjestö, missä kerätään jäsenmaksuja, houkuttelee pyrkyreitä kuin kärpäspaperi niitä raatoja, mitkä jää sitten sätkimään niihin edustustehtäviinsä ja irvistelemään julkisuudessa kierrellen kaarrellen sitä totuuttaan, mitä ei voida sanoa ääneen kun siitä vois joutua vaikka oikeuteen.

Politikkona voi kuitenkin säätää lakeja. Luottaa siihen ettei maallikot millään pysy perässä ja vaikka jotkut seuraiskin politikkojen tekemisiä, niin millä rahalla (hah hah hah) "heikompi aines" etujaan vois ajaa kun joka taholta, myös työväenliikkeen, ay-liikkeen ja SDP:kin joukossa elää vahvana käsitys heikommasta aineksesta.

Protestanttinen työmoraali on kulkenut meidän päiviimme saakka esivanhempiemme ajoilta savannin laidoilta, läpi luolakauden, kivikauden ja elää hyvin voimakkaasti teollistuneissa länsimaissa, joihin ei millään saada vakautettua hyvinvointia kaikille.

Ans olla kun koittaa puhua tasa-arvosta ja sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta, paikalle rientää jos jotakin urpoa rääkymään: kommunisti, varas, ja ties mitä muuta. Valtaosa porukasta ei ota kantaa. Katselee pitkin seiniä, hiippailee ohi ettei kukaan vaan huomais ja huokaisee helpotuksesta näyttöpäätteellän kun erehtyi taas lukemaan jotakin näin kiusallista.

Minä edustan tätä ns. "heikompaa ainesta". 

Eipä kuitenkaan vieläkään heikota. Alkukesästä jouduin soittamaan itselleni ambulanssin kun herätessäni huimasi niin että piti seinistä ottaa tukea vessaan mennessä, olo oli aivan hirvee ja luulin, että nyt tuli Pöntiskälle noutaja! Että joku verisuoni se nyt sitten on nupissa revennyt ja tämä oli sitten tässä.
sain kuitenkin näppäiltyä 112 ja sieltä tuli napakasti asiallista ohjetta ja kohta olikin ambulanssi pihassa ja rivakat ensihoitajat kimpussani ahkeroiden.

Veren happipitoisuus oli tapissa. Hyperventilointi ja aikamoinen paniikkikohtaus. Selvispä vihdoin omituiset rintakivutkin, nipistelyt iholla, se ettei mun sydämmessä mitään vikaa olekkaan. Nekin oireet kun kuuluu paniikkihäiriöön ja ne hoitui sitten aika nopsaan kun hengittelin paperipussiin ja otin sitten rauhoittavan lääkkeen rentoutuen. 

Ja taas sitä jaksaa pitää itsestään huolta niin, ettei tarvitse tolkuttoman kallista laitospaikkaa tjms. Eikä ole ittellä ollennkaan semmonen olo että oisin jotain huonompaa ainesta. Politiikkaakin jaksaa seurata paremmin kuin moni muu "terve" ja paljon muuta, vaikka kunto ei sovellukkaan työelämään, missä pitää oplla skarppina aina. 

Koneethan ne työt tosin nykyään paljolti tekee ja ihmiset valvoo koneita. Joten ei se duuni enää kovin raskasta ole muualla kuin matalapalkka-aloilla hoivatyössä, puotipuksuna, hyllyntäyttäjänä, roskakuskina jne.. Yleensäkin töissä josta ei maksettas yhtään mitään jos oikeisto sais yksin päättää. Semmosta työtähän tekee se "heikompi aines" jolla ei ole lukupäätä tai motivaatiota. Ns. "parempi aines" hoitelee keskenään itselleen aika hyvätkin palkat ja kaikenlaisia etuja.

Semmosta elämä on kun ei ole empaattisuutta eikä humanismia. Ei voi mitään. Näillä mennään. 
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Pirjo Jokinen

Totuus ja vaikenemisen muuri kun yli 90% ihmisistä salaa haaveilee että huonompi liikaväestö voitais jotenkin eliminoida, kun vaan joku keksis miten sen vois tehdä niin, ettei oma pää joudu pölkylle.

Elämä on.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Eskimoilla oli hyvä konsti,heillä kun ei ollut sosiaalihuoltoa,niin huonon ravinnon aikaan mummot/papat keikautti itse kajakin nurin ja jäivät siten palaamatta saalistuksesta,,kuulostaa julmalta,mutta elämä on !

Pirjo Jokinen

Saathan sinä kanoottis keikauttaa, siitä vaan.

Minun kanoottiini et kyllä koske! Ja jos tulet edes lähelle saat tuta että tappelusta tulee aika railakas. Minä kun en ole mikään vanhus, olen hullu! Hah hah hah.

Mahtoi olla eskimoillakin vuonna hylje ja keihäs aikamoisia sisällissotia keskenään? Suomessakin oli 1918. Kaipaatko sellaista? Vai mieluimminko vain tuuppisit puolustuskyvyttömiä nurin jos eivät itse suostu itsemurhaan?

!

Pirjo Jokinen

On sellainen vanha sanalasku: "Älä hullua yllytä"!

Kun ihmiset ensin ajetaan nurkkaan, viedään pikkuhiljaa leipä suusta, kun koneet tekee työt ja varakkaampien perheiden lapset tuloerojen kasvaessa saa paremmat koulutukset ja pääsevät puolestaan kasvattamaan tuloeroja lisää omiensa hyväksi ja suunta jatkuu noin, niin köyhät vaan köyhtyy yhä pienenvän valtaeliitin rohmutessa yhä enemmän ja enemmän samalla kun ihmiset on aivopesty positiivariaatteesseen, jonka takaa tosin jo on kurkistanut Sarasvuokin ruma naama ilkkuen MS-tautia sairastavalle että luuseri..

Ns. "heikoin aines".. Sellaisesta puhuivat IKL:n korskeat isännät ja emännät ja sitä "heikompaa" ainesta alettiinkin sitten pelätä kun oli mopo lähtenyt keulimaan ja lopulta lähti kokonaan hallinnasta.

Aika moni politikkohan tuon tajuaa ja sen takia "heikompaa" ainesta koitetaan pitää jotenkuten säällisesti kun kaikki ei sinnikkäästä yrityksestä huolimatta muserru ja kuole köyhdyttämällä ja syrjimällä. Hiljaiseksi lääkitsemiselläkin on ongelmansa ja sananvapaus on todella suuri ongelma.

Lueskelin eilen ukonilman osuessa päälle vanhahkoa kirjaa, Hämeen historiaa jonka hiljattain ostin kylämarkkinoilta. Siellä puhuttiin ylijäämäväestöstä 1800-luvun taitteessa. rakuunalaitoksen lakkauttaminen lisäsi enitsestään ylijäämäväestöä maaseudulla kun kaikille ei vielä riittänyt teollisuustyöpaikkoja agraarikulttuurin ulkopuolella ja vallanpitäjät oli säätäneet että yhden isännän taloissa sai olla vain tietty määrä palkollisia. Maksimi tais olla vain kuusi, kaksi täyttä rekiä ja kaksi täyttä piikaa ja yhdet alaikäiset tai muuten vajaat lisäksi.

Kaskivainioita viljelevät Hämäläiset kapinoivat Ruotsin kuninkaan alaisen valtaväestön komentoa, joka vaati sitten luopumaan kaskeamisesta ja siirtymään peltojen raivaukseen.

Nykyään Kokoomus ajaa samanlaista sanelupolitiikkaa yhdessä apupuolueidensa kanssa. Köyhät kyykkyyn ja turpa kiinni. Muuttakaa kaupunkiin tai olkaa hiljaa takamailla kaikenmaailman jyväjemmarit ja mummut jos ei kiinnosta keikauttaa kiikkustuolia nurin. "Huonompi aines" = kaikki muut kuin oikeisto, jolla on varaa (valtionavustuksilla ja EU-tuilla) rakennuttaa itselleen infraa yllinkyllin vaikka Utsjoelle.

Pekka Pylkkönen

Voit lohduttautua sillä että kuusikymmenluvulta tähän päivään tuloerot ovat vain pienentyneet.

Vaatimuksesi saada muiden ansioita ilman omaa ponnistelua ovat vain kasvaneet nopeammin kuin suhteellinen tulo-osuutesi.

Pirjo Jokinen

Tuloerot pienentyivät ja sitten ne alkoivat kasvaa.

"Vaatimuksesi saada muiden ansioita ilman omaa ponnistelua ovat vain kasvaneet nopeammin kuin suhteellinen tulo-osuutesi."

-Haistappa ite. Tuosta henkilöhyökkäyksestä saat bannit että paukahtaa. Ulos!

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Koulusta se alkaa,tai oikeastaan hiekkalaatikolta,mutta kasvatuksella se voisi muuttua ?

Pirjo Jokinen

Kiusaaminen alkaa jo pinnasängystä jos kersaa paapotaan ja saa kaiken mitä haluaa, kun kohdellaan prinssinä ja prinsessana. Muut ovat palvelijoita ja alammaisia ja lapselle ei kehity normaalia, siis laumeeläimelle normaalia käsitystä itsestään osana laumaa, jossa vain osa on työikäisiä ja kykyisiä.

Kaikki syntyy onnettomina rääpäleinä, joita voi auttaa soma hymy ja kujertelu, hyvätuloiset vanhemmat etc.

Aina vain osa laumasta on siinä riskissä iässä ja jaksavia.

Ihan selkeästi urospuolisilla näyttää olevan ongelmia itsensä kanssa. Monet luulevat syntyneensä n. 25v:na ja elävänsä vain oman työkykyikänsä ja sen tietenkin n. 25v:n terveydellä, voimilla mutta näämmä myös 5v:n asenteilla "hetimullekaikki itkupotkuraivari" ja räkäsyt päälle.

Kaikista ei kyllä saa millään ilveellä leivottua kelpo kansalisia ja aina on tarvittu laumassa järjestyksenvalvontaa. Oikueslaitoksella on ikiaikaiset perinteet. Toki niin, että valta voi ajautua uskonnollisille piireille ja voimaan tulee maallisten lakien sijaan sharialakeja ja jotaikin sellaisiahan kai isämmaalliset, myös sen Kansallisen Kokoomuksen Isämmaalliset kansallisääroikeistolaiset keskenään suunnittelee. Erikseen on sitten ne modernimmat liberaalioikeistolaiset, mutta mihin heidän oikeistolaisuutensa perustuu? onko löiberaalius vain silmänlumetta ja sen ohjenuora on positiivisen syrjinnän lopettaminen niin että valtio laukkautetaan, valta siiretään Oikeistomafiosoille? samaa kuin kansallissosialismi mutta nimi on kansallisoikeistolainen feodalismi.

Ei niillä mitään eroa ole.

Molemmissa ideana rotuvalioiden "luonnonvalinnan" vahvemman oikeus.

Siitä tietenkin seuraa sisällissota meikäläisessä kulttuurissa, jossa ei ole maaorjuutta ja niitn köyhiä että pitäisi vain itkien ottaa turpaansa. Eri juttu on tietenkin jos ne sais kaikki poliisivoimat käyttöönsä ja armeijan ja niillä ois keskitysleirit joista osa noista toki haaveilee ja osa ihan ääneen.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Hyvä Pirjo Jokinen. Sinä kirjoitat todella asiallisesti tai ehkä hieman värikkäästi, joka lisää tekstiesi mielenkiintoisuutta.

Opitko tyylisi Sirola-opistossa? Pääsitkö ihan Neuvostoliittoon harjoittamaan jatko-opintoja? Mikäli pääsit niin olitko sitä valiojoukkoa, joka sai erikoiskoulutusta aseiden käytössä ja vallankumouksen valmistelemisessa? Olitko siis Jaakko Laakson tämän KGB:n kunniakapteenin kurssitoveri?

Onko kaikki Sirola-opiston opit olleet turhia siinä mielessä, että ne eivät olekaan soveltuneet käytäntöön?

Olitko enemmistöläinen, taistolainen vai kolmaslinjalainen? Mitä olet nyt?

Minua kiinnostaa todella menneisyytesi, koska kirjoitat eri asioista niin hienosti.

Pirjo Jokinen

Hei Erland.
Omasta mielestäni en kirjoita "hienosti". Palaa käämitkin välillä kun olen asperger-oireinen ja kielenkäyttöni on usein jopa ala-arvoista.

Tyylini on ihan omani. Opin lukemaan 6v. kun jehovantodistajaäitini pakotti lukemaan raamattua. Isä oli puolestaan ammattiyhdistysliikeaktivisti ja luottamusmiehenä Vanajan autotehtaalla aikoinaan kun olin pikku piltti.

Taistolainen en koskaan ole ollut ja enemmistöläiseksikään en osaa itseäni luokitella. Olletikin juurikin asperger-oireilujeni takia olen ollut sellainen tarkkailija, enkä kuulu laumasieluihin joita käsketään.

Jaakko Laakson kurssitoveri en ole ollut, enkä ole tietääkseni edes jutellut hänen kanssaan. Aseiden käytön opin kotona pikkulikkana kun veli osti ilmakiväärin. Mutta missään Suomen Sisun ampumaradalla en ole käynyt treenaamassa. Senverta kuitenkin on sihtiä että kohde putoo ensimmäisellä luodilla, jos tieto sinua kiinnostaa. Mulla on hyvä sihti.

Se mikä olen nyt, se sinun pitää kyllä ihan itse selvittää, sillä minä en itse oikein tiedä. Jotkut huutelee punavihermädättäjäfemakko, ehkä sinäkin, en tiedä. Eipä sillä ole merkitystä ollut eikä ole, miksi minä itseni tituleeraan. Ihmisen teot puhuvat puolestaan.

Suomessa ei muuten ole ollut kansallissosalismia. Sen suuniittelijat on kaikki jo mullan alla, tai.. onhan Homma-foormilla kuulemma joku porukka ollut jo liittämässä Suomea nykyvenäjään, jossa vallitsee typerä patriotismi ja kansallismielisyys, pois se minusta ja jostain Vasemmistoliitosta, joka poliittisesti on lähinnä itseäni kun muutakaan varteenotettavaa ei ole tarjolla.

Liberaalisti vasenta puolta kultaisen keskitien tuntumassa.. Jotain sellaista.

Niin ja minä menin sinne Sirola-opistoon ihan omasta halustani, rahoitin opiskeluni itse ja minulla ei kasva sorkkia, ei ole häntää eikä sarvia.

Vittumaisuuteni ei johdu mistään poliittisesta suuntautumisesta, se on ihan oma juttuni silloin kun se iskee. Jos olisin oikeistolainen, tuskin kuitenkaan huutelisin "heikommasta aineksesta". Puhuisin varmaan maanomistajien ja pääomapiirien vastuusta samalla lailla kun puhun nyt vasemmiston vastuusta huolehtia omistaan. Tai kaikkien vastuusta.

Seuraavan kerran Erland, voit käydä speksiiverssillä että näet mikä on blogin otsikko. Minulla on ihan oma bloggaus Sirola-opistoa koskien. Kiitos.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Niin, ihan kuten ehdotatkin, pitää meidän määritellä rajat yhteiskunnan puuttumisille, koska kaikille maassamme ei vaan hyvinvointiyhteiskuntaa tule riittämään.
Joku määre on aikaansaatava, koska emme voi hoitaa koko maailman hätääkärsiviä.
Tapauksessasi on mainiota, että yhteisvastuullissti kustantamamme terveydenhuolto pystyi auttamaan.

Pirjo Jokinen

Jouni Tuomelalle:

"Tapauksessasi on mainiota, että yhteisvastuullissti kustantamamme terveydenhuolto pystyi auttamaan."

-Mitäköhän tuo tarkoittaa? Miten meillä terveydenhuolto on erityisesti auttanut minua? Ne Xanorit, joita sillointällöin käytän, maksaa apauttia 4€/kk annos ja minä en suostu käyttämään niitä säännöllisesti ja 1kk annos riittää yleensä ½v - 1v:n

Yhtäläillä takuulla sinun äitisi on käyttänyt julkisen infran neuvolapalveluita kuin minunkin äitini. Tosin, silloin -55-56 äiteni oli jo kahden pikkulapsen äiti, oli verkatehtaalla tuolloin töissä ja työpaikkalääkärillä kolmas raskaus todettiin ja lopulta mutsi päättikin synnyttää minut kotona kun sairaalamaksut oli tuolloin korkeita suhteessa meidän perheen varallisuuteen. Äiten äite kun oli kuollut -55 ja äiteltä jäi nuoremmat sisarukset myös hoidettavakseen vaarin ja isäni kanssa ja vaarilla kun oli aika paha astma, niin ei ne hänen tienestinsä olleet hääppöisiä.

Itselläni ei ole kuin yksi lapsi ja töissä kävin nuorena, joten en ole saanut esmes. kodinhoidon tukia. Oli pakko jopa aikoinaan elää se ensimmäinen vuosi vauvan kanssa väkivaltaisessa parisuhteessa kun vielä -77 ei ollut kaikille hyvinvointia, sitä oli vain joillekkin.

Eipä tuolloin ollut kyllä vielä koneita ja sellaisia rahavirtoja kuin nyt. Ei käytetty köyhiä kehitysmaita hyväksi siinä määrin kuin nyt, jolloin meille on muodostunut pullean vetelää keskiluokkaa, joka voi elää sitä induvidualismiaan ja saapi valtiolta piiat ja rengitkin -60% veroalella!

Siihen meillä kuitenkin on varaa.

En tiedä mitä terveyspalveluitani tarkoitit ja miksi minua kuvittelet?
Olen työkyvyttömyyseläkkeellä, mutta 2/3 eläkkeestäni tulee Varmalta ja loput KELA:sta ja vähemmän se on kuin jokun vauraan ihmisen saamat kotitalousvähennykset.

Tämän päivän uutsissa:
http://yle.fi/uutiset/hoitajalomautusten_seuraus_v...

"UUTISET
KOTIMAA
Kotimaa 16.8.2014 klo 4:54 | päivitetty 16.8.2014 klo 4:54
Hoitajalomautusten seuraus: vaipat vaihtoon harvemmin, wc-reissut kortilla ja "lähes kaikki" pesulle kerran viikossa
Lieksan kaupungin henkilöstölomautukset iskivät kipeästi vanhusten hoitoon. Tilanteesta on kanneltu aluehallintovirastoon, joka jalkautuu pian paikkakunnalle."

-Itse olen kyllä ajatellut eutanasiaa jo ennen terminaalivaihetta mutta yhä voin autella jälkikasvua ja ystäviäni, ketkä elää ruuhkavuosiaan, käy töissä, tienaa, maksaa verojaan ja minä lähden kohta onnikalla kohti taas yhtä huusholliaa jeesailemaan että jaksavat painaa duuniaan!

Yhteistyössä on voimaa, sanoo osuuskapuuaväki.

ps. En käsitä yksityistämishömpötystä kun yrityksetkin muodostaa konserneja, joita johtaa hallitukset ihan kuin valtiotakin. Se ero tietenkin on, ettei niihin demokratia ylety. Yksityiset konsernit on harvaivaltaa, jossa ei enää ole feodaaliajan rasitteiota huolehtia mistään muusta kuin kylmästä voitosta.

Moraalitontahan se on.
Toki ay-liike laittaa sääntöjä. On työterveydenhuoltoa yms. Ilman sananvapautta, yhdistymisvapautta ja demokratiaa, sinullakin olisi aika tukalat paikat. Ei olisi kaikkea sitä infraa, ei muuta kuin tyrannit ja muut talutusnuorassa.

Ymmärrätkö?

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Pirjo, tarkoitin vain tuota kertomaasi ambulanssin tuloa. Onneksi meillä on yhteisesti kustannettu terveydenhuolto.

Pirjo Jokinen Vastaus kommenttiin #17

Julkinen terveydenhuolto, joka on vasemmiston saavutus!

Ja minä köyhimys maksoin sen 16€ käynnistään/hoidostaan, saman jonka maksaa myös ökyrikas. Ja minä kun asun nyt mettäkulmilla, saan poliklinikka-apuni vaan ambulanssista.

Minun vaivani ei johdu koheltamisesta ja isottelusta.
Olen syntynyt sellaiseksi että lapsena oli ohimolohkoepileptisyyttä ja nyt vanhemmiten näämmä sitten hyperventilointia ja muita sivuoireita synnynnäisestä vaivasta johtuen.

Toisaalla kohelletaan jollain yksityislentokoneella ja yhteiskunta maksaa ittensä kuralle kun rynnätään tutkimaan ja setvimään sitä miten se nyt herraajjestas silleen kohelsi.

Yhteinen infra koskee kaikkia ja me vassarit sitä yhteistä infraa edustetaan myös väestölle, joka joutuu työskentelemään matalapalkka-aloilla, päätyy työttömiksi, ei edes yllä ansiotuloihin tai on jo työnsä tehneet! Vauvoista puhumattakaan jne..

Pirjo Jokinen

Mitäs toi nyt on?

Tarjoiletko seuralaispalveluita muille miehille jotka ei ymmärrä hyvän päälle, vai yritätkö vihjata että minun pitäisi pokata sinut ettei tartte tilata uskollista dollyä?

Ei maar... vitsi vitsi..

Onhan kerskakulutusmarkkinat menneet aikamoisiksi kun ihmiset nykyään pelkää toisiaan kuvaruutujen takana. halutaan mieluimmin robotti kainaloon kuin elävää ihmistä, jolla on tunteet, mielipiteet, omat aivot.

Tommonen dolly ei tule raskaaksi. Sen kanssa ei voi jatkaa sukua. Mutta on siinä se hyväkin puolensa, sillä kaikkien ei edes kannata jatkaa sukua. Joillekin vanhanpojjaan tai vanhanpiian elämä sopii jos on hetero eikä voi kuitenkaan sietää ihmisiä. Markkinat pelastaa.

Toki meillä on sitten RAY, jonne ihmisillä on varaa pelata mielettömät määrät rahaa. Veroista kitistään, mutta LOTTO, jokeri, TOTOo ja vaikka mitä pelataan ja jotkut paukuttaa peleihin omaisuuksia. On jopa peliriippuvaisia ketkä on sitten pikavippivelkakierteessä.

Nekin rahat kun saatais veroina niin ei jäis Lieksan vanhukset pesemättä paskavaippoihinsa.

Itsekkyys on ikävä tauti ja tyhmyys, ei sekään kivaa ole. Itsellänihän siitä ei tosin ole henkilökotaisia kokemuksia.. ;)

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Pelkkää peliriippuvuuttahan sen täytyy olla miljardimiehilläkin,ei sitä muuten ymmärrä.

Käyttäjän VesaJskelinen1 kuva
Vesa Jääskeläinen

"Toki meillä on sitten RAY, jonne ihmisillä on varaa pelata mielettömät määrät rahaa. Veroista kitistään, mutta LOTTO, jokeri, TOTOo ja vaikka mitä pelataan ja jotkut paukuttaa peleihin omaisuuksia. On jopa peliriippuvaisia ketkä on sitten pikavippivelkakierteessä."

Yhteiseen hyväänhän nuo väittää rahat käyttävänsä. Olisi siihen lisenssoimalla ja vapauttamalla kilpailulle mahdollista saada rahat myös suoraan valtion kassaan, mutta kumpi parempi?

Pirjo Jokinen Vastaus kommenttiin #18

On tuossa se hyvä ettei kaikki "munat ole samassa korissa"..

Minäkin pelaan Lottoa vain kun tiedän että raha menee hyvään tarkoitukseen. Lisäksi maksan säännöllisesti pikkusummaa SPR:lle.

Tyhmäähän ois luottaa vain politikkoihin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Pirjo, käy korjaamassa patriotismisana jokskin muuksi esim mieakeskwisyys siellä Huuskon blogissa. Edit nyt siihen tuli jo vastaus eikä kukaan puuttunutkaan sanavalintaan.

Toimituksen poiminnat