PirjoJokinen Pakenevan totuuden perässä itsekkin osana sitä..

Ole positiivari älä marxilainen historioitsija!

Elä hetkessä!
Älä murehdi!
Ole vapaa!
Älä anna holhota itseäsi!
Älä välitä muista!
Luota Tuuriisi!


Älä vatvo menneitä, se on tieteellistä!  Älä väittele muiden kanssa, sinusta voi tulla tohtori! Muista hymyillä ja mielistellä niin kauppa käy paremmin ja saat myytyä yhä enemmän ja tienaat yhä enemmän! Älä tuhlaa aikaasi opiskeluun! Pysy aina vauhdissa ja touhussa! Tee töitä, harrasta kuin kuolisit huomenna! Rakasta kuin kuolisit huomenna! Elä tunteella!

Tavikset, sellaiset vähemmän koulutetut, kapea-alaisen ammatillisen koulutuksen saaneet teknikot ja insinöörit yms. ruohonjuuritason elelijät, eivät useinkaan tiedä hökkäsen pöllähtämää siitä, mitä on historiallinen materialismi, se paljon parjattu ja syystäkin laaja-alaisesti oppineita kiinnostava marxilaisuus.

Ihmisen täytyy olla "vähän" tyhmä, jos kuvittelee, ettei perimätiedolla ja loogisella järjellä ole merkitystä. Uskominen johonkin "näkymättömään käteen", onnenkantamoiseen, jonka laineilla voi surffailla tyytyväisenä odotellen hymyssä suin lottovoittoaan, on typerää.

Kaikki on tapahtunut ennenkin ja monta kertaa. Se, ettei ihmiset aina perustele joka tuulen puuskaa, sitä syy seuraussuhdetta, ettei ole usein aikaa, eikä rahaakaan tutkia ihan joka tapahtumista, perhosen efektiä, puun lehden leijailua alas kun pitää tehdä töitä, että saa rahaa, että yhteiskunnan rattaat pysyy pyörimässä ja elämä kantaa.

Historiallinen materialismi tarkoittaa sitä, että sivuutetaan jumaluskonnot, sielutieteet ja keskitytään siihen että ihmisaivot on osa ihmiskehoa ja ihminen on osa evoluutiota, osa sitä kokonaisuutta, kaikkeutta, jonka joka soppea ei ole kyetty ihmisvoimin tutkimaan, mutta josta on saatavilla algoritmi jos toinenkin pelkän matemaattisen johtopäättelyn seurauksena. Einsteinin ei tarvinnut lentää kuuhun ei marsiin, ei kiitää avaruudessa valon nopeudella kyetäkseen luomaan teoriansa lopputulemana yhtälön:

"E=mc² on kuuluisa yhtälö, joka usein yhdistetään Albert Einsteinin erityiseen suhteellisuusteoriaan. Se merkitsee, että energian E ja massan m välillä on yhteys. Kerroin c² on valonnopeuden toinen potenssi eli valonnopeuden neliö. Yhtälö on johdettu erityisestä suhteellisuusteoriasta, eikä siis varsinaisesti kuulu itse teoriaan vaan on sen seuraus.

E=mc² on lyhennys kaavasta E²=(mc²)²+(pc)², jossa p ilmaisee kappaleen liikemäärää. Yleensä tämä supistetaan pois."

-Ihminen siis on materiaa. Ihmismaterialla on myös kykyä empatointiin, vaikka miten uskovaiset koittaa yhä länsimaisen tieteenkin vallitessa väittää, että ihmisillä olisi syntinen sielu, paitsi papistolla ja liikemiehillä, kenraaleilla, sotapäälliköillä, pankkiireilla ja superrikkailla, jotka on hyviä ja oikeamielisiä sielunpaimenia, jotka kyllä osaavat pitää syntisäkkejä kurissa ja herraskaisessa nuhteessaan ja imeä mehut pihalle.

Halpaahan se kurinpito ei ole ja usein harrastelijaherrastelijat huomaakin, etteä kannattaakin kaiken kurinpidon ja kontrollin sijaan, ikäänkuin laskeutua rahvaan rinnalle niinkuin ois hyväkin kaveri. Silläviisiä ahneitten liikemiesten etu tulee paremmin turvattua ja tuota positiivariaatettakin saa sitten ujutettua vähän niinkuin huomaamatta.

Tieteentekijöihin ja muuten älykkäisiin, itsellisesti ajatteleviin ihmisiin moinen ei tietenkään uppoa. Vaikka valtapopula maailmassa saadaan uskomaan kiltisti, tyytymään alammaisuuteensa, tekemään hulluna töitä kellon ympäri ja kannustamaan myös jälkikasvunsa uurastamaan, tahtomaan tavaraa, materiaa filosfian ja historian opiskelun sijaan, kaikkia ei saada höynäytettyä.

Mitä virkaa on materian keräämisellä? Hirvee riesa. Muuttaminen on tavattoman hankalaa ja pitää olla aina vaan isompaa asumusta ja varastoja. Koko elämä tuhlaantuu hamstratessa ja puljatessa ties mitä kamaa.

Kun ennen pidettiin yllä yhteisiä museoita, joissa sitten koululaiset käy opiskelemassa historiaa ihan konkreettisesti, nyt koneellistumisen, teollisteknisen vallankumouksen jälkeen ihmiset haalii kotimuseoita, jotka on usein kiirreellisten ihmisten arjessa kuin kaatopaikkoja, joissa on sikinsokin sitä sun tätä. Budhapatsaita idästä, stetsoneita lännestä, isoisoisomummin rintarossi jossain piironkinn uumenissa ja aina on Ihan Hirvee Kiire! Sillä otsasi hiessä sinun pitää leipäsi syötämän ja Jumala ei laiskoja ruoki!

Jos naapurilla on ismpi auto, jos naapurin 50:lle on varaa teettää koko remontti, jos naapurin kakarat saa rippilahjaksi kalliimmat mopoautot, jos ei oo kesämökkiä, jos ei yksityisesti ole vaikka mitä niin voi herrajjestas..  mistäs sitten pitäis puhua?! Kun ei ole ehtinyt lueeskella filosofiaa eikä hajuakaan ihmistieteistä, neurologiasta, neuropsykiatriasta, kansantaloustieteestä, lisäarvoteoriasta, matematiikasta ja fysiikasta, suhteellisuusteoriasta..

Ei ole mitään luonnonvalintaa ja luonnonvoimaa, joka estäisi ihmistä opiskelemasta, väittelemästä vaikka tohtoriksi, tutkimasta, oppimasta yhä uutta ja uutta, kunhan siihen on aikaa..

Se historiallinen materialismi kuin ei ole materian haalimista, kerskakulutusta, yms. Se on päinvastoin. Se ei tunnuta rahaa muuna kuin vaihdon välinmeenä ja se takaa vallan muillekin kuin uskonnolliselle eliitille.
Demokratian takaa kaikkien sananvapaus, tieteen puoluueettomuus, eritoten se puolueeton rahoitus ja avoimmuus, se ettei tutkijat ole rahavallan talutusnuorassa, niitten sielunpaimennuksessa.

Ja ei, en hymyile tätä kirjoittessani. En ole surullinen, iloinen, tunteile. Olen aika rauhallinen, pohdiskeleva ja naama peruslukemilla kun mietin ja vatvon ja väittelen, opiskelen koko ajan löisää yhä vaikka oma kovalevy alkaa olla jo niin täynnä että hajamielisesti unohtelen arkisia asioita ja jumitun funtsaamaan milloin mitäkin ajatusrakennelmaa ja teoriaa kun jokin tapahtuma sysää miettimään miksi..

Eräs pikkupelle kerran selitti minulle hymyillen sellaista autuaan typerää hymyään, ettei ikiä pitäisi muka kysyä miksi. Sekin pellen kanssa aikani inttelin, tajutakseni vain että uskovainehan se oli. Ei sekään mitään tieteestä tajunnut, siitä, miten elintärkeää on oppia uutta, miten tärkeää on jatkuvasti kyseenalaistaa opittu, päivittää tietoja, avartaa tajuntaa oppimisen kautta vaikka ilman päihteitä ja huumeita, ilman loputonta mielihyvän tuottamista runkkaamalla tai jollain muulla lailla, ostamalla jotakin uutta, tekemällä jatkuvasti jotakin toisarvoista kun parhaan mieihyvän saa pelkästä oivaltamisesta ja se kaikki muu raadollinen on sivuseikka.

Materia, se materia mikä on korvien välissä, sen hyvinvoinnin kannalta ei tarvitse olla trialthonisti. Stephen Hawking oli hyvä esimerkki henkilöstä, joka kykeni laskemaan yhtälöitä matemaattisesti, ymmärtämään sitä kautta. Moniko fyysinen urheilija "terve sielu terveessä ruumiissa", moniko bodari, kehonrakentaja, itseensä keskittyvä, omia lihaksiaan peilistä alvaristi syynäävä "kaunis ja rohkee" on suuri ajattelija, tiedetutkija, matemaatikko, joka ymmärtäisi että ei ajattelu tapahdu lihaksessa tai sydämessä.

Monet urheilijat tekee ristinmerkin ennen suoritusta. Tiedehenkilön ei tarvitse. Mihin tieteentekijän, tai todellisen taiteentekijän usko voisi pohjautua? Jos sielu olisi irrallaan kehosta, sitä ei omilla aivoilla edes kykenis johdattelemaan. Tahotila olisi turha ja ihmiset ois vaan jokun näkymättömän voiman tahdottomia sätkyukkoja ja -akkoja, epäloogisia rimpuilijoita, jotka toistelis luojansa määräyksiä vailla omaa tahtoa.

Ei ihminen ole mikään kone, joka kirjoittaa sen mitä päälliköt, muut ihmiset käskee kun jumalaa ei ole, pölvästi joka hymyilee kun käsketään vaikka ei olisi mitään tunnetta, josta hymy kumpuaa. Kaikkien ei tarvitse madella eikä myydä itsään kellon ympäri. Kun tajuaa asiat, voi ajatella mitä lystää, sanoa mitä lystää, kunhan noudattaa totuudellisuutta.  Korrektius ei oole tieteentekijöitä varten. Huonot ideat ja huono tavara vaatii teflonisen kauppiaan joka kumartelee sinne tänne vitsejä kertoillen ja marxilaisuus ei ole huonoja ideoita tai tavaraa ensinkään. Ei se ole edes mikään kokoelma muuttumattomia opinkappaleita. Se on vain teoriaa kaikesta, kaiken loogisuudesta, kaiken historiallisuudesta, kaiken kehityksestä, muutoksesta..

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

"marxilaisuus ei ole huonoja ideoita tai tavaraa ensinkään. Ei se ole edes mikään kokoelma muuttumattomia opinkappaleita. Se on vain teoriaa kaikesta, kaiken loogisuudesta, kaiken historiallisuudesta, kaiken kehityksestä, muutoksesta.."

Muistuttaa uskovaisten saarnaa ja lopun ajan odotusta,,marx tulee ja pelastaa,-mutta kun ei se tule enää koskaan,mihinkään !

Pirjo Jokinen

Olen puhunut vain teoriasta. Marx on jo maaksi muuttunut.

Marxilaisuus on filosfiaa ja jatkumo monen muun loogikon ajattelusta, siitä että materia on ensisijaista "henkeen", energiaan nähden. Eipä se siellä Jari Pirpunkaan astraalihahmo näppistä hakkaa, saati että voisit syyttää sanoistasi enkeleitä.

Minä en ole ateisti, olen agnostikko. On ihan se ja sama onko jumalaa. Toistaiseksi kyse on vain absoluuttisesta ideasta, joka sekin on vain teoria. Minä en usko jumalaan tai johonkin filosofin tai filosofiaan. Matematikka kuitenkin perustuu loogisutten ja sen myöntää järki-ihmiset kautta palneetan.

Käyttäjän HenriErti kuva
Henri Erti

Kumma juttu kun Marxin "Das Kapital" ei muovautunut matematiikkaan lainkaan.

Pirjo Jokinen Vastaus kommenttiin #6

Tarkoitatko, että Marx kutsui towerit sielunmessuun kapitalismia manatessaan?

Risto Koivula Vastaus kommenttiin #6

Et taida tuntea marxin arvoteoriaa lainkaan:

http://encyclopedia2.thefreedictionary.com/Value

" Value

(Russian, stoimost’), the social labor of commodity producers, embodied and materialized in a commodity.

Value is the social attribute of a thing, an attribute acquired in certain historical conditions—namely, in conditions of commodity production. It is created in production and manifes- ted in exchange, when the commodity produced by the commodity producer is equalized with other commodities. Commodity producers are joined with one another in a system of social division of labor; they thereby work for one another, by virtue of which their labor takes on a social character. Differing from one another as use-values, the commodities being exchanged have one feature in common—that is, they are the products of labor, and labor that has been expended on their production constitutes their value. The proportion in which some commodities are exchanged for others is called the exchange-value. Thus, value manifests itself externally in the act of exchange, that is, in the exchange-value; the use-value of the commodity - the utility of a thing - becomes the bearer of exchange-value.

The magnitude of the value of a commodity is defined as the amount of labor socially ne- cessary for production of the commodity; it is measured by work (labor) time. Since the va- rious commodity producers expend an unequal amount of labor (time) on the production of one and the same commodity,the commodities have varied individual value.Since value embodies social labor, however, the social (market) value cannot be defined by individual expenditures of labor. Social value is defined as the socially necessary work time - the time expended on the manufacture of a commodity under socially normal conditions of production, and with the average degree of skill and intensity prevalent at the time - or it is defined as the time expended on the production of the basic mass of commodities of a given kind.

... "

Pirjo Jokinen Vastaus kommenttiin #13

Lisäarvo muodostuu siitä kun vaikka Elvis kuoli ja sen Dollarilla oostamat kalsarit myydään huutokaupassa miljoonalla.

Elviksellä oli arvonsa, joten hänen jalkaansa päätyneet kalssongit ovat siten joillekkin mittaamattoman arvokkaat.

En vieläkään näe asiassa mitään hengen ylevyyttä, ihan loogistahan tuo. Looginen = matemaattinen. Voimme johtopäätellä, että asioilla on arvonsa ja arvo joko kasvaa tai laskee milloin minkäkin seurauksesta.

Tokikin niin, ettei Marx ollut muuta kuin ihminen. Syntyi paljain persein, paskoi housuunsakkin lussa ja lopulta oli ehkä altshaimerpotilas, jonka horinat ei ole arvokkaita.

Minä bloggasin historiallisesta materialismista/positiivari-uskonnosta, joilla on huikea rsitiriita. En ole tässä analysoimassa Marxin henkilöhistoriaa tai koko tuotantoa. Lisäarvoteoria on tuttu. Jonkun sekin piti selittää että tyhmemmätkin tajuaa ja kapitalismin kritiikki, sen pystyy lookisesti tekemään jos on looginen.

Kapitalismi johtaa samaan kuin kommunismi. Yhteen sinkkiämpäritehtaaseen ja ympyrä sulkeutuu. Ei tarvitse olla nero ymmärtääkseen mikä on monopolioligarkia = kapitalismi = kansallissosialismi.

Kommunismihan olis anarkismia ilman keskusjohtoisuutta. Mutta sanottaisiinko sitä kommunismiksi, kommuunielämäksi vai anarkismiksi? Teoreettisia kysmyksiä, sillä mikään ismi ei elä konkreettisesti, ei mikään.

Ei minun raamattuakaan ole tarvinnut ulkoa opiskella tietääkseni mikä on Herra Jumala siittimineen. Enkä muuten lue. En haaskaa aikaani siihen sen koommin kuin Herra Marxin koko tuotannon pläräämiseen. Ihmiset on ihmisiä, kirjoittavat välillä kirjoja kännissäkin. Uskominen on naivia. Ei historiallinen materialismi ole uskon asia.

Skitsona tiedän milloin on kyse hallusinaatiosta, milloin loogisesta ajatuksesta. En ole pelaamassa nyt mitään komukkatriviaalpursuittia tjms. Puhun siis yhä historiallisesta materialismista, en teistä ja uskonnoistanne.

Ja vielä lisäarvoon palatakseni, helpompi esimerkki arvon noususta olisi puhua vaikka siistijästä, hänen työstään, siitä miten likaisen ja epäesteettisen tilan putsaaminen ja järjestely tuottaa lisäarvoa, mutta se, mitä ihmiset arvostaa, se on subjektiivista. Lisäarvo on sosiaalinen konstruktio, mutta se riippuu kuitenkin aina jokin arvon muutoksesta suuntaan tai toiseen. Marx tuskin osasi edes kuvitella miten nykyaikana laadukasta tavraa päätyy kaatopaikoille! Sekin on tietenkin ihan loogista kun tiedetään ettei arvo ole sidokissa laatuun sinällään. Joillekin paska voi olla arvokkaampaa kuin mitkään maailman tavarat. Jos Elviksen kakkaa olisi myytävänä, se ei takuulla olis halpaa.

Pirjo Jokinen Vastaus kommenttiin #15

Se että onko lukenut jonkun kaikki teokset suhteessa siihen mikä on oleellista, voin kertoa etten ole lukenut Hitlerin "taisteluni" teostakaan ja silti tiedän että tyyppi oli ihan kuutamolla. Loogista päättelyä. Sen takia en ole kansallissosialisti. Lenin ja Stalin oli yhtä pihalla kuin Hitler. Marx onneks ehti kuolla ennen niitä.

Pirjo Jokinen Vastaus kommenttiin #16

Niin muuten.. Jotakin Marxin teosta luin, jossa käsiteltiin naisten asemaa. Eipä ollut kovin asiantunteva. Ois antanut muijansa kirjoittaa. Miesnäkökulma pilas sen.

Hannu Tanskanen

Niin, pelkkä ideologia ei elätä, kyllä me olemme kovin tiukasti materiassa kiinni, kommunistinkin pitää syödä ja ajaa töihin autolla, ei pelkkä "Das Kapital" sinne kyyditse. Kommunismi kuten mikään muukaan paperille pantu aivopieru ei vaan toimi tosielämässä, jonka perustana on nk. kaoottisuus, lähes kaikki luonnonilmiöt seuraavat sitä, talous, politiikkaa, ilmasto jne. Ei ihminen ole poikkeus, ideologiat ovat vain elämää haittaava sekoilu. Rahalla voi ostaa vapautta, ideologilla on aina kuonokoppa.

Pirjo Jokinen

Kun et viitsinyt lukea mitä kirjoitin, voit pyyhkiä omat aivopierusi pois.

En ole mainostanut kommunismia. En ole edes ikinä ollut kommunisti.

Ja rahalla muuten ei voi ostaa vapautta, päinvastoin.

Risto Koivula

Ideologioita ei voida välttää millään kainolla, koska meillä on aina rajoittusta (tarpeeseen nähden) paikkansa pitävää varmaa tieteelsitä tietoa. Lisäksi tiede ja muukin tito etenee sitn, että ideologisia olettamuksia testataan, ovatko ne tosia vai epätosia. Kysymys on vain siitä, MITÄ ideologioita, ja voidaanko niitä jotenkin panna objektiivisesti paremmuusjärjestykseen, esimerkiksijakaa tieteelisiin ja uskonnollisiin. Jo akateemikko Erik Allardtkin (viimeisiä vähänkään hyviä, kok., tuki mm. kommunismin kannatuksen vähentämiskeinoja Suomessa) sanoi, että ne, jotka sanovat että hillä "ei ole mitään ideolgiaa", nojautuvat yleensä kaikkein vahnnaikasimpiin, homehtuneimpiin ja perättömimpiin ideologioihin mitä löytyy...

Pirjo Jokinen

Ei pidä sekottaa vasemmistolaisuutta ja kommunismia keskenään. On kommareita, joita ei kiinnosta anarkismi ja kansanvalta ja on anarkisteja, joita ei kiinnosta kommunismi, sosialismi tai edes vasemmistolaisuus.

Anarkismi on demokratiaa, jossa saa kukkia kaikki kukkaset, pääasia on se, että kullakin on sananvapaus. Lopulta se vahvin voittaa, jonka sana painaa eniten.

Hannu Tanskanen

En valitettavasti enää pysty pyyhkimään. Se on sinun tehtävä ja jos teet, lakkaan keskustelemasta kanssasi.

En ole sanonut ketään nimeltä mainittua kommunistiksi, luepa tekstini ajatuksella, Pirjo?

Sinä vaan huviksesi kävit Sirola-opiston? No, hyvä että olet parantunut, "cccp-vamma" voi olla elämänikäinenkin, tunnen yhden sellaisen kaverin.

;-)

Pirjo Jokinen

Mitä hourit kommunismista jota demokraattina vastustan? Ristiriidat ja vastavoimat pitää yllä liikettä. Se sinun pitäisi rakettiukkona tajuta? Et taidakkaan olla? Suollat palturia ymmärryksestäsi paremman puutteessa ja pätemisen tarpeessasi. Millä hemmetillä kuvittelet minkään materian nousevan ilmaan jos et tajua mikä on materiaa, mikä energiaa, missä vauhdissa ja lämpötilassa materia sulaa, palaa ja hajoaa, muuttuu atomeiksi ja muuttaa olomuotoaan aineen loputtomassa kiertokulussa?

Yhteiskunta elää ristiriidoistaan. Maanpäällinen paratiisi my dear Hannu, se olemisen sietämätön keveys, jossa sinun ja minukin pitää sietää tosiamme ja lopulta melkein pidämme toisistamme kun kohtaamme toisemme vasten tahtoamme voidaksemme väitellä siitä kumpi uskoo realismiin, kumpi tonttuihin ja keijuihin.

Pahuus ja hyvyys, nekin ovat vain nimiä jollekin, niinkuin aika tai ajattomuus, ikuisuus tai olemattomuus.. Filosfista ja teoreettista, helppoa laske mutta mahdotonta nähdä.

Ilman teoriaa kuuraketista ei ole kuurakettia.
Ilman teoriaa yhteiskunnasta, ei voi olla yhteiskuntaa..

Teoriaa ei voi nähdä, koska se on ajatus, silti ajatus on. Ilman ajatusta ei voi olla jotain konkreettista, tai jos jokin konkreettinen on ilman ajatusta, se on holtitonta, etenkin jos sille pitää löytää vielä joku (hölmö) joka rahoittaa sen vaikka ei ole mitään takeita toimiiko se..

Maailma on täynnä hulluja.
Jos et sitä ole huomannut.. ;)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Lobbarit saivat Suomen poliitikoilta syöttötariffin tuulivoimalle ideologisen näkemyksen varassa, - "tarvitaan lisää ilmastonsuojelutoimia", vaikutukset ja seuraukset jäivät tuulivoimatoimijoiden selvitysten ja valistuksen varaan.
Nyt on havahduttu haittoihin ja oivalletaan yhä selvemmin, ettei kaikki asiantuntemus ole lakeja valmistelevassa hallinnossa ja sen toimielimissä vaan tuulivoimasta nyt miljoonat taskuihinsa keräävillä toimijoilla.

Jos tuen tarkoitus on edistää siirtymistä puhtaampaan teknologiaan, tätä tarkoitusta olisi parempaa ja tehokkaampaa edistää innovaatiotuilla eikä tukemalla tuulisähköntuotantoa.

Pirjo Jokinen

Ja sekös uraani-, turve-, kaasu-, öljyshekkejä, harmittaa, että on vaihtoehtoja energiantuotannossa?
Pitäis varmaan aloittaa se III maailmansota sen takia, ideologisesti kun jokkut uskoo kestävään kehitykseen, aurinkoon, tuuleen, vesivoimaan ja pahimmillaan vielä energian säästämiseen, inflaation pysäyttämiseen ja kapitalismin.

Jonakin päivänä anarkistilla voi olla oma tuulimylly takapihalla ja autossaan tuuliturbiini?

Pirjo Jokinen

Tämä on hauskaa! :D

Hulluilla on halvat huvit ja meille ilmaiset.. tai no, Herliini ja muut maksaa ja ihan halusta maksaakin, sillä sananvapaus on hintansa väärtti!

Totuutta kannattaa aina jahdata, vaikka välillä menis mettään että apilannuput korvissa suhisee..
Vapaa tiedonvälitys. Vapaus valita missä puhuu. Jos täältä potkitaan pihalle, sitten muualla. Pääasia että on demokratia ja vapaa sana, monta vihtoehtoa, terveet markkinat, joilla edes joku tajuaa (kiitos siitä!) mitä tarkoittaa todellinen vapaus sanoa.

Tämähän on kuin kommunismia parhaimmillaan! =)))

Ja kyse ei siis ole kansallissosialismista, johon on kaikki yhteisöllisyysyritykset tyssäänneet kun komukat on lähteneet väkivalloin survomaan omia ismejään ja oppejaan pakkopullaksi nostaen pramille arvojohtajia ja masinoineet kyyläpartionsa kyttäämään joka pierunkin mitä väärinajatteilijalta vahingossa pääsee.

Ei ole olemassa ajatusrikosta.
Kukaan ei ajattele väärin.
Me erehdymme itsekukin ja välillä porukalla.

Pirjo Jokinen

Kysymys on siis yhä edelleen historialliseta materialismista, johon tiede perustuu.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Mielipide näyttää olevan Lysenkolainen joka ei tosiasioita hyväksy.
"tarvitaan lisää ilmastonsuojelutoimia" ,- tällä perustelulla säädettiin
tuulisähkön syöttötariffi. Tämä on ehkä konkreettisin esimerkki arvopohjaisesta päätöksenteosta. Saksassa on päätetty luopua ydinvoimasta, tämän vuoksi kokonaisia kyliä siirretään uusien ruskohiilikaivoksien tieltä. Voidaan vain arvailla kuinka hyvin ydinvoiman kieltävän päätöksen kannattajat ovat ymmärtäneet päätöksensä kokonaisvaikutukset. Eivät kovin hyvin. Meillä ollaan samoilla linjoilla. Viime vuonna (2013) kivihiilen kulutus kasvoi 34 % edelliseen vuoteen verrattuna. Kivihiilen kokonaiskulutus Suomessa n. 6 milj. tonnia. Kertoo jotain päätöksentekijöistämme. - Hyväksyisikö Marx kotikylänsä purkamisen.

Pirjo Jokinen

Minunko pitäisi vastata Marxin puolesta?

Itselläni ei ole kotikylää, en ole perhekeskeinen, en omista maata? En kyllä kannata fossiilisten polttoaineiden käyttöä, joten minuun ei liity kivihiilikaivokset sen enempää kuin uraanikaivoksetkaan.

Maatahan ei omista kukaan aikuistenoikeesti.
On vain sinne tänne pissattuja reviirejä ja rajapyykkejä, joiden sisällä on kotitalouksia, kuntatalouksia, valtiontalouksia, eri kokoluokan huusholleja.

Jos toiset huushollissa on taikauskoisia ja toiset realisteja ja valta vaihtuu vuorotellen taikauskoisille, vuorotellen realisteille, niin aika kalliiksi tulee joka kerta muuttaa sääntöjä kun toisten säännöt perustuu taikauskoon ja toisten realiteetteihin.

Ihmiskunta ei ole sinällään mikään eliö, jolla olisi vain yhdet aivot. Ihmiskunta käyttäytyy kokonaisuudessaan kuin vakavasti skitsoinen, jolla on ajoittain vahvoja hallusinaatioita ja välillä selkeät hetkensä.

Materialistit tukeutuvat siihen, että ei ole mitään kehosta irrallista sielua ja jokainen on osiensa summa.

Idealistit nojaavat tuuleen, perustavat lakinsa raamattuun ja raamatussa sanotaan että joillekin ihmisille luvattiin maata, oikeus kansanmurhiin yms.

Jos olis mahdollista vapauttaa koko maailman väestö anarkismiin, olis mahdollista vapauttaa ihmiset myös kansanäänestyksiin. Voitais kysyä saako kotikylät lanata maan tasalle kun asukkaat on häädetty maantielle? Vastaus olis varmaan ei.

Energian säästö, kulutuksen pienetäminen on ainoa järkevä vaihtoehto, mutta positiivarithan väittävät, että kulutusta pitää lisätä. Hymyä vaan lisää huuliin niin että korvissa asti kiristää ja lisää myyntivolyymiä, lisää inflaatiota että jo ennestäänkin velkaantuneet kapitalismit voi ottaa lisävelkaa ettei vaan ikinä koita se takaisinmaksupäivä, jolloin velan ottajat joutuis vastuuseen.

Miten elettiin kivikaudella?
En ole asiantuntija, mutta aika vaatimattomasti varmaan. Oliko koronkiskureita, toisten hyväksikäyttäjiä? Varmaankin oli. Ei taida planeetalta löytyä elukkaa, joka ei kykene ahneuteen, rosvoamaan toisen saamaa saalista, ottamaan ilman lupaa.

Ihminen on kehittynyt kivikauden ajoista. Ihmiset pystyy muodostamaan aikamoisia laumoja. Toki heinäsirkatkin kykenee ja onhan se ihmislaumojen aikaansaama jälkikin usein ihan yhtä holtitonta ja älytöntä kun aivottomat massat koluaa tanhuat tyhjiksi jättäen jälkeensä kivierämaat, joissa hiekkadyynit alkaa tunkeutua yhä laajemmalla ja laajemmalle.

Heinäsirkoilla tuskin on teoriaa olevasta ja olemisesta?
Ne luottavat itseenä, eivät tiedosta historiaansa, eivät tulevaisuutta. Ne elävät hetkessä. Positiivareita.

Mitä sitten tulee viittauksiin Vihreistä de Gröna, en ymmärrä miten se liittyisi edes aasinsiltaa pitkin historialliseen materialismiin? Aikoinaan punavihreänä alkanut Koijaärviliike on jo historiaa ja modernia on sinivihreys. Touhu on mennyt jo niin uskonnolliseksi että jengistä lentää pellolla kiroilun takia. Käytösetiketti ja salonkikelpoisuus, leveät hymyt ja eläminen hetkessä näyttää sivuuttaneen realismin. Kuluta vihreästi mutta älä vain lakkaa kuluttamasta, älä vaan lakkaa roskaamasta, siltähän ne jutut kuulostaa.

Pienhiukkasjutut alkaa hipoa jo niin paljon huumoria, että niistä uutisointia seuratessa joutuu nipistelemään itseään! Puu on uusiutuva luonnonvara, hitaahkosti mutta kuitenkin uusiutuva. Kehittämällä suodattimia, kehittämällä savupiippukatalysaattoreita, talteenottamalla palamisjätteitä, varastoimalla, mutta myös vähentämällä tuhlailua, estetään henkilö tai eläinvahingot ja voidaan siirtää noki ja tuhka ravinteeksi luontoon modernimmin kuin aikoinaan laajoista metsäpaloista, pensas ja ruohikkopaloista levisi holtittomasti.

Historia kertoo miten eleämän kiertokulku rullaa, miten evoluutio toimii, mitkä ovat realiteetit.

Idealistit vetää juttunsa hatusta ja hymyilee leveesti päälle. Idealismin syvin olemus on olla kauppamiehiä. Pääasia että saavat itselleen myyntivoittoa, joka jäisi saamatta jos tuottajat vaihtaisivat tekemiään tuotteita keskenään, tai antaisivat ylimääräisensä muille. jotka tarvitsee, lapset, vanhukset jne.

Evoluutiossa synnytään ja kuollaan. Yksilön elämä on se ajanjakso, jolloin munasolu hedelmöittyy siittiöllä, syntyy uusi persoonallisuus, kuka sitten elää kulloisenkin kulttuurievoluution puitteissa, ollen myös osa sitä prosessia, jossa voi vaikuttaa omalta osaltaan muutosvoimana tai sitten vaan hymyilee hetkessä kuin idiootti ja toivoo että kauppa käy.

Energia-alan oloigarkit on tietenkin oma lukunsa. Siellä ei hymyillä. Siellä rahoitetaan Natoa ja muita sotilasliittoja, siellä tuotetaan aseita, siellä vaanitaan toinen toisiaan naama peruslukemilla ja hampaita kiristellen.

Koronkiskurit tahollaan aiheuttaa maailmanpoliittista epäjärjestystä.
Historia osoittaa millaisella algoritmilla homma toimii.

Ensin korot alas ja ylisuuria lainoja maksukyvyttömille, jotka ostaa lainarahalla kiinteistöjä. Sitten tempastaan markkinakorot tappiin ja uudisasukkaat maantielle. Asunto pakkolounastukseen ja taas saa "osta dollarilla, myy miljoonalla" huijarit kerättyä muilta omaisuuden ja jopas taas hymyilyttää.

Moinen korkopolitiikka kaikessa älyttömyydessään tietenkin sysää liikkelle talouden dominoefektin ja vaikutukset leviää maailmanlaajuisesti.

Moraalitontahan se on, mutta hetkessä elävät voitontavoittelijat luottaa tuuriinsa. Rikisijoittaminen on pelurille pakkopullaa kun "erkki twistaa, erkillä on tauti, erkki twistaa eikä siitä nauti.."

Joillekuille planeettamme on kuin iso kasino, jossa voi menettää kaiken, mutta suuret voitot myös houkuttaa. Peluri on idealisti, jonka päätä ei järki paina.

Muistanemme oikein hyvin suunnitelmatalous termin.

Ja sen kamalan älämölön siitä, miten moinen byrokratioineen hidastaa talouskasvua, estää pelureita tyydyttämästä pelihimoaan.

Metkasti on kuitenkin Veli Venäläiset onnistuneet oligarkeineenkin pitämään valtionvelkaansa alhaisena, lähes olemattomana. Iivana ja Tatjaana ryystää yhä kaalisoppaansa ja paikkapaikoin köyhyys on syrjäseuduilla käsin kosketeltavaa, sillä ulkomailla ei tykätä siitä kun moinen suurvalta ei lähde mukaan pelihuumaan.

Euroopasta aikoinaan karkotettiin rikollisia länteen. Itäänkin, Siperiaan, mutta kten hyvin tiedämme, Siperia opettaa. Siellä vaalitaan yhä historiaa samalla kun Lännessä hilluvat Cowboyt ja alkuperäisväestö alkoholiosituu reservaateissaan voimatta mitenkään nauttia pohjanoteerausta hipovasta USA:n valtionvelasta.

Hyväksi en itänaapuria kehu. Ei kuulu tapaani jakaa mitään hyvään ja huonoon, on vain erilaisia valintoja, huonoja tai hiukan parempia.

Tietenkin itse täällä länsimaiseen hörhöilyyn pakotettuna, kristillissiveellisen koti/kansakoulukasvatuksen saaneena olen välillä ihan pihalla, mutta se ei estä minua silti lukemasta historiaa ja erilaisia filosofioita. Ajattelun vapaus minulla on ja sitä ei oikein kukaan voi pois ottaa riistämättä henkeäni.

Kotona ja kansakoulussa aivopestiin, mutta 16v:na kotoa pois ja etsimään jotakin sen tunnkaisen komennon sijaan, jossa sisaruksia kohdeltiin vanhanaiakisesti esikoista johonkin tärkeään valmentaen ja muut sai haistaa paskat sitämukaa miten vammaisia tai sairaita olivat. Ovesta pihalle kun valtion määräämä elatusikä loppui. Ja "siperia opeettaa" yhä kun ei ole massia, millä raivata tietään aseistettujen henkivarttioiden avulla.

Marxillakaan ei muuten ollut massia. Ilman Engelsiä olis jääneet teoriat vain hänen päähänsä. Onneksi nuori Engels jeesas nuorta Marxia ja syntyi teoria historiallisesta materialismista, ei tartte sitäkään pyörää enää keksiä.

Vähän eri stoori kuin jutut Jeesuksesta aikoinaan, joka muka oli jumalan poika ja paransi sairaita, herätti kuolleita, yms. helluntalaiskamaa.
Toisaalla Jeesuksen, jumalan pojan tekoisiksi väitetään riehumista temppelissä, jossa viskoi rahanvaihtajien ja kauppiaiden tiskit pitkin seiniä.

Ihme höpinöitä omituisesta sadomasokistijumalasta, siitä yksilöstä jolla on siistin ja poika, joka kykenis horinoitten mukaan luomaan täydellsitä mutta ei viitti piruuttaan, antaa luotujensa langeta ja seli seli seli seli..

Mihin positiivarikapitalisti-idealistiskovaiset perustaa oikeutensa kiskoa korkojaan? "Ei se tyhmä o kuka pytää, se on kuka antaa"..

Miksi moinen ei ole sallittua politikoille, jukishallinnolle, realisteille? Miksi se on sallittua vain yksityissektorilla oligarkeille, jotka saa syödä kilpailinsa pois ja sitten pakottaa asiakkaat polvilleen, kun ei ole mahdollisuutta valita?

Miksi energiayhtiöt saa muodostaa muiden toimialojen kanssa kartelleja, ostaa markkinoilta pois kilpailijat, uudet innovaatiot myös, sitten patentoida ne niin, että uudet yrittäjät ei pääse markkinoille ja lopulta asikaan tehtäväksi ruohonjuuritasolla jää pohdinta siitä ostaakko kilo kuivia rupia vai litra lämmintä mätää?

Miksi?

Miksi kartelleja ei valvota?
Miksi kilpailusta ei tehdä tervettä?

Uhreilukilpailuissa on todella tarkat säännöt. Erikseen on paraolympialaisetkin ja sitten riskimpien puolella omat sarjat. On myös naisten sarjat ja miesten sarjat. Doupping on kieletty. Kiinni jääneet diskataan.
Miksi markkinat pilataan ja tuhotaan päästämällä peliriippuvaiset johtoon? Miks lapsia aivopestään yhä kodeissa ja kouluissa jumaluskonnoilla? Opetetaan beduiiniuskontoja ja kivikautista äijäkulttuuria, joka on vanhanaikaista, brutaalia ja tulppana kehitykselle?
Miksi markkinoita ei saisi valvoa?
Miksi lisäarvosta ei puhuta yhteistyön tuloksena, jossa jokainen tekijä, jokainen kaivostyöläinen, jokainen metallinjalostuksessa duunaava, jokainen konetehtaalla masiinaa kasaava ei ole osa prosessia, jossa materiaalin arvoa nostava lisää arvoa omalta osaltaan ja lopputulemana jako vois olla reilu?

Miksi urheilukin pilataan huippu-urheilulla, jossa liikkuu valtavat rahasummat ja se houkuttelee enemmän onnenonkijoita, jotka pelaa "venäläistä rulettia" joko voittaen kaiken, tai menettäen kaiken.

Huippu-urheilun taholla röyhkeily on arkipäivää.

Yhteiskunta rakentaa halleja ja harjoittelusaleja, jotka täyttyy ennen junnujen nukkumaanmenoaikaa raavaista äijistä ja muijista. Sitten voivotellaan mistä niitä luusereita sikiää, veteliä plösöjä, joitten vanhemmilla ei olekkaan rahaa lastensa harrastuksiin sitten kun kapitalismin kannattajat pääsee säätämään sisäänpääsymaksut, joihin ei epäterveen yhteiskuntakilpailun vallitessa kasvavien tuloerojen takia enää kaikkien rahat piisaa. Puhumattakaan työttömistä, joita tehtaillaan siirtämällä tuotanto talousalueille, joista puuttuu sananvapaus ja ay-liike.

Mitä markkinataloutta se on missä ay-liike kielletään ja työvoiman osataja sanelee hinnat?

Se on tyranniaa.
Ja tyrannia kumpuaa idealismista. Idealisti on kuin heinäsirkka joka ei mieti elistä eikä huomista. Se ero on idealistilla ja heinäsirkalla, ettei idealisti voi muuttaa sukupuoltaan lisääntyäkseen itsekseen vaihtamalla sukupuolta. Idealistit onkin sitten sepittäneet tarinansa siittimellisestä Isä jamalastaan, joka loi ihmiseksi miehen ja sitten naisen hänen kylkiluustaan ja naiselle kun ei annettu aluksi sanavapautta, ei äänioikeutta, ei ihmisarvoa, kun nainen alistettiin miehen suvunjatkamismasinaksi, hukkuspokkusmiehet sai vallan.

Nyt naisen ei tarvitse enää vaeta seurakunnassa eikä edes liittyä seurakuntaan. Nainen voi halutessaan erota seurakunnasta. Naisen ei tarvitse olla idealistipositiivari, kuin heinäsirkka, jota ei kiinnosta jälkeläistensä selviytyminen hylätyissä louhoksissa ja kaivoksissa, kaivosten pilaamissa jätevesissä, idealistien ahneuden raunioilla, joissa lopulta taistellaan hampaat irvessä viimeisestä energiapisarasta kun kaikki on poltettu poroksi ja jäljellä on vain kuivuutta ja aavikkoa..

Nainen saa olla realisti ja elämä voi olla myös sukupuolineutraalia.

Valitettavasti Venäläisyskin on palaamassa tsaarin ajan taikauskoihin. Liekö koskaan edes irti päässyt? Pakkovalloin alistettuna realismiin on jättänyt syvät haavat, jotka vuotaa ja mätii yhä.

Ei ihmisitä voi pakottaa lukemaan historiaa, ei ihmisitä voi pakottaa ymmärtämään omaa sieluttomuutttaan, omaa aivotoimintaansa ja vastuuta omista jatuksistaan, mutta onneksi siitä voi yrittää keskustella ja siitäkin huolimatta että opponentit ei näytä tajuavan hökkäsen pöllähtämää siitä mistä on puhe.. :D

Hauskaa tämä silti on. Antipositiivaria naurattaa makeesti.

Mikään ei estä kritisoimasta kapitalismia tai kommunismia realistisesti! :)

Toimituksen poiminnat