PirjoJokinen Pakenevan totuuden perässä itsekkin osana sitä..

Yhteiskuntarauha uhattuna, siksikö NATO apuun?

  • Yhteiskuntarauha uhattuna, siksikö NATO apuun?

Si vis pacem, para bellum, jos haluat rauhaa, varaudu sotaan.  Barbaarinen käsitys rauhasta. Vasemmistolaiset on jankuttaneet ja jankuttaneet että paras tae rauhaan on tasa-arvo ja jos sitä ei ole, jos tuloerot kasvaa liikaa, yhteiskuntarauha on uhattuna.

Historiasta löytyy esimerkkejä luokkasodista, veljessodista, sisällissodista ja niitä esimerkkejä löytyy parastaikaa eri maapallon kolkilta.

Venäjähän ei ole hyökkäämässä Suomeen. Meillä ei ole kaasulaskut maksamatta Venäjälle eikä muutakaan syytä miksi tänne pitäis tulla idästä. Siis nyt kun ei NATO häärää täällä.

Onko nyt kyse siitä "uudesta maailmanjärjestyksestä"? Sillekkö on petattu kun yläluokka on elänyt muiden kustannuksella ja odotellaan että kansa nousee kapinaan? Yleislakollahan se kapina voi alkaa. Niin on käynyt ennenkin. Erilaiset "illuminaatit" on pyrkineet valtaan vaikka miten monta kertaa mutta nykyään internetaikana yhteydet maailmassa, kuin myös ihmisten kontrollimahdollisuudet on paremmat kuin milloinkaan.

En minä usko tähän mitä kyselen, minä vain kyselen. Olen utelias ja käyn läpi eri vaihtoehtoja toistaiseksi olevan sananvapauden puitteissa.

Uudesta maailmanjärjestyksestähän on jankutettu paljonkin: https://

Ukrainan läheisyys ja tilanne nyt olis siis vaan keppiheponen sille että valtaeliitti pääsis kiireesti käyttämään valtaansa ennekuin on myöhäistä.

Kunhan nyt tässä kyselen. 
En väitä siis mitään.

Itse en usko mihinkään maailmanvaltaan. Ajatuskin on typerä, saati että jotkut ihmiset kykenis hallitsemaan muita maailman ihmisiä. Paikallisesti kuitenkin yrittäjiä voi yhä olla, suuruudenhulluja, joilla on itsestään epäinhimillisiä käsityksiä suurina johtajina.

Nyt olis tavallaan aika kypsä.

Kansanäänestys, sehän pitäis NATO:n liittymisestä järjetää ehdottomasti. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Missä maissa on järjestetty kansanäänestys Natoon liittymisestä?

Pirjo Jokinen

Kai sama toteamus on kuitenkin muuallakin esitetty? Tumput suorana vaan kaikki?

Veikko Penttinen

Antaa ruotsalaisten diskuteerata ja jopa äänestellä Natosta. Leveän selän takana siihen on mahdollista, mutta se on meidän selkämme ja sen selkänahka voi olla tulessa, jos kiihkoisänmaallisuus saa venäläiset höökimään suuntaan minne ei kukaan täyspäinen lähtisi.

Sotahommissa tuo demokratia on huono ase, ikävä kyllä.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Ei Venäjää aidosti kiinnosta onko Suomi Natossa vai ei. Jos Venäjä kokee maailmapoliittisista syistä Pietarin kaupingin ja ensisijaisesti Kronstadtin laivastoaseman uhatuksi Venäjä tulee sijoittamaan - tai ainakin yrittämään ilmatorjuntakaluston sijoittamista Suomenlahden etelä ja pohjoisrannoille. Ainoa kysymys on että annammeko sen tapahtua vai tappelemmeko vastaan ja jos tappelemme tappelemmeko yksin. Liittoutumaton Suomi ei Venäjän silmissä anna mitään suojaa Itämeren laivaston tärkeimmälle tukikohdalle.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Minusta on ihan mahdollista, että Venäjä hyökkää Suomeen. Minusta on myös ihan mahdollista, että se on se, mitä Venäjän halutaan tekevän.

Tasa-arvo ei ole yhteiskuntarauhan tae, vaan raha. Tasa-arvo rahoitetaan. Pyrkimys tasa-arvoon vaatii niin raskaita rakennelmia, että se ei yksinkertaisesti onnistu ilman kalliita resursseja - ellei ympäristö sitä aseta elinehdoksi.

Suomessa se on perinteisesti sitä ollut ennen kaupungistumista.

Pirjo Jokinen

Kyllä kyllä, mutta arvostamalla toinen toisiaan voidaan tehdä paremmin rahaa.

Onhan se nähty sisäsllissotamaissa ettei ole työrauhaa ja uskonnolliset johtajat hyppää äkkiä puikkoihin kun sekasorto alkaa. Uskonnot tuppaa olemaan eriarvoistavia ja hierakisia, niillä on dogminsa ja johtajansa ja yleensä sääntöjä, riittejä, tapakulttuuria jotka demokratian puutteessa muokaantuu mielivaltaisiksi niikuin on koettu sen monet kerrat.

Tasa-arvo on ihmisarvoa, ei tasapäistämistä. Meillä tasa-arvoisuus on enää hilkun päässä homojen osalta ja yleensäkin ihmissuhdeasioiden, kuka voi asua kenekäkin kanssa virallistetussa parisuhteessa, kaksi, kolme vai isompi porukka yms.

Ja siinä vaiheessahan uskovaiset alkaakin jo huutaa kurkku suorana. Perintöjärjestelmä olis jokseenkin mahdoton enää moniavioisuuden takia kun ois isoja perheitä, kommuuneja, joissa monimutkaiset ihmissuhteet, erot ja väen vaihtuminen vaarantais kommuunin elämän jos omaisuutta vois pilkkoa lähtijöiden mukaan.

Ei yksjumalaiset vallastaan vapaaehtoisesti luovu. Lisäksi ne haluaa varmistaa että niillä on kättä pidempää onnettoman jumalansa lisäksi, joka ei ole lainkaan niin kaikkivaltias kuin mitä uskottelevat.

Tasa-arvo on ihmisarvo.
Sanavapaus, kokoontumisvapaus ja yhdistymisvapaus.

Toki kommuunejakin saa perustaa ja elää porukalla. Sitä ei meillä laki kiellä, mutta samoja oikeuksia ei kommuunilla ole kuin vihityillä heteroilla ja suvullisessa yhteydessä olevilla.

Mutta en minä tässä sen enempää moniavioisuudesta........

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Mutta ongelma on siinä, että jos se ihmisarvo on kiinni rahassa, se on mennyttä sitä mukaa kuin rahakin on.

Ja toisaalta se, mitä kutsumme rahaksi nyt on hyvin eri asia kuin se, mitä on kutsuttu rahaksi.

Me laskemme rahan varaan aivan liikaa toivoa. Sillä on valtaa yli kaiken. Kun se valta murenee, sen päälle rakennetut asiat murenevat myös.

Sille pitäisi olla jokin vaihtoehto, mutta kun ei ole. Syötti on nielty koukkuineen. Uskonnotkin pyörivät sen ympärillä.

Pirjo Jokinen Vastaus kommenttiin #7

YLE
"Ulkomaat 29.8.2014 klo 23:23 | päivitetty 29.8.2014 klo 23:58
Yhdysvallat: Operaatiot Irakissa maksaneet miljoonia päivässä
Yhdysvaltojen puolustusministeriön mukaan ISIS-järjestön vastaisten operaatioiden kulut ovat vaihdelleet, mutta keskimäärin summa on 5,7 miljoonaa euroa päivässä kesäkuun puolivälistä lähtien."

-Tyyristä on sotiminen. Eikä se edes tuota mitään jos ei voita ja saa uhreiltaan sotasaalista, vaikkapa öljyä.

Lisäksi sotiessa joutuu surmaamaan ihmisiä, joilla on rakkaita. Jokaisen sodan, jokaisen surmatun, murhatun ihmisen rakkaat alkaa vihata murhaajaa.

Tasa-arvossa ei tarvitse murhata ketään, ei vihata, ei kantaa kaunaa ja katkeruutta läpi elämänsä sukupolvelta toiselle.

Niitäkin vihataan jotka pakottaa tappamaan omasta puolestaan. Pakottajaa vihataan aina ja se on ihan oikein. Niin kauan kun tässä maailmassa yksikin ihminen pakottaa toisen johonkin, täällä ei ole tasa-arvoa ja täällä on vihaa. Yksikin uskonnollinen hourupää lallattamassa raamttuaan, sen sääntöjä, kyykyttämässä muita tottelemaan vedoten johonkin raamatun tapakulttuuriin "älä lausu turhaan herrasi nimeä tai herrasi rnakaisee sinua" lallatilaa..

Niin kauan kun sananvapautta kahlitaan vedoten herraan ja herrasväkeen, on vihaa ja herrasväki sen oikein hyvin tietää pappeineen ja kenraaleineen. Pitää sanoa pylly ei saa sanoa *rse.

Rahvaanomainen käytös on rumaa, rahvas on rumaa = huonoa = hylkyä = lallatilaa.

Tyhjää puhetta. Puhetta puheesta ja sensuuria.
Vanhanaikaista vallan käyttöä, jossa ei tietenkään ole mitään loogista. Sano pylly, älä sano *rse. Jos sanot joudut nurkkaan tai sitten aloitetaan sota ja sinut ammutaan kapinallisena ja terroristina oi rahvas.
Vain siksi että rahavalta tahtoo säilyttää ylivaltansa, sanella muille mitä sanoja saa käyttää ja mitä ei. Ei saa sanoa *rse, pitää sanoa pylly.

Valtaeliitti määrittelee papiston kautta epäloogiset sääntönsä voidakseen pitää valtansa.

Sensuuria, niimpä.

Suomen laissa on paljon epäloogisia sääntöjä ja verovaroista kustannetaan se kaikki DDR mäinen kyttääminen ja kyykyttäminen, jolla pidetään yläluokka papistoineen vallassa, heidän omaisuutensa koskemattomana. tasa-arvoa ei ole.

Halvemmaksihan se tulisi ja tuottaisi paljon paremmin, mutta evoluutio on holtiton ja ihminen myös. Köyhän on kuitenkin oltava kiltti. Vasta sitten saa sikailla kun on omistaja ja on niin paljon valtaa ja rahaa että voi ostaa tuekseen papiston ja kenraalit.

Ei kaikki ihmiset ole älykkäitä, tai viisaita. Viisas ihminen neuvottelee eikä välitä sanotaanko pylly vai jotakin muuta. Viisas on kiinnostunut totuudesta. Kun vallasta mittelee viisas ja tyhmä ja tyhmä ei ikinä voi viisasta väittelemällä voittaa, tyhmä huutaa muut tyhmät apuun ja murhaa viisaan.

Viisas ei istu hierarkian huipulla. Viisas tietää omat rajansa, ei halua valtaa enempää kuin voi stressittä selvitä vallastaan. Viisas uinuu yönsä rauhassa pelkäämättä että joku ryöstää. Naisena tietenkin on pakko lukita ovensa ja yrittää selviytyä valoisaan aikaan ettei joku tyhmä raiskaa. Naiset muuten kaihtaa yleensä hierarkian huippuja, valtataisteluita. Toki on yksilötasolla ties mitä margarettatshereita, mutta hänhän ei ollutkaan viisas. Nainekin voi olla tyhmä kuin vasemman jalan saapas.

On naisia jotka ei halua tasa-arvoa.
Nainekin voi olla vallanhaluinen juonittelija, joka ajattelee muka lastensa parasta kuin peto, jonka lapset ei tarvitse muita..

Ja sitten on kalliita sotia ja sota vie kokonaisia valtioita ja suurvaltoja konkurssiin.

Vain siksi että jotkut ihmiset kokevat olevansa viollipetoja tai jotain ihme "alffa" yksilöitä pelkkien siitosominaiuuskisensa kautta.

Mitä virkaa on laumalla yksinkertaisia jälkeläisiä, ketkä ei osaa muuta kuin totella? Mitä virkaa on kokonaisella kansalla, jolla on arvojohtaja, isähahmo jota ihailla ja totella?

Ei niin mitään. Yks tyhjän kanssa ja konkurssiin päätyy.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Nato ei ole jäsenvaltioidensa sisäisiä olevia tai kuviteltuja uhkakuvia vastaan perustettu vaan nimenomaan ulkopuolista sotilaallista uhkaa torjumaan perustettu puolustusyhteistyöjärjestö.

Näitä kahta asiaa ei kannata edes leikillään sotkea.

Ihmisarvo, tasa-arvo ja kaikki muu sellainen on toki tärkeää, tavoiteltavaa ja aina keskustelun arvoista mutta ulkoista sotilaallista uhkaa mietittäessä ne ovat hieman eri aiheen asioita. Mitenkään vähättelemättä.

Vähän kuin sanoisi varusmiesten päivärahan olevan yksinhuoltajilta ja eläkeläisiltä pois. Senkaltaisia rinnastuksia tosin se toinen oppositiopuolue näyttää viime vuodet ahkerasti harrastaneen.

Ei kuitenkaan liity mitenkään ulkoiseen sotilaalliseen uhkaan.

Pirjo Jokinen

"Näitä kahta asiaa ei kannata edes leikillään sotkea."

-Miten niin leikillään? Pidät minua pelkkänä pellenä? No, omapahan on arvomaailmasi. Minä voin sanoa sinulle että oletpas naivi. Vaikka mitä on perustettu johonkin tarkoitukseen, mutta ans olla kun sukupolvet vaihtuvat, valta vaihtuu ja hyvää tarkoittavat jutut kääntyykin päälaelleen!

"Vähän kuin sanoisi varusmiesten päivärahan olevan yksinhuoltajilta ja eläkeläisiltä pois. Senkaltaisia rinnastuksia tosin se toinen oppositiopuolue näyttää viime vuodet ahkerasti harrastaneen."

-Ei sunulla tuosta ole mitään näyttöä. On oman mielikuvityksesi tuotosta. Ei löydy minkään puolueen kirjoista tai kansista. Jos joku on vapaa-ajallaan sanonut, mitä sitten? Kaikenlaista huudellaan.

NATO on nyt terroristijahdissa siellä sun täällä:

http://yle.fi/uutiset/yhdysvallat_operaatiot_iraki...

"Yhdysvallat: Operaatiot Irakissa maksaneet miljoonia päivässä
Yhdysvaltojen puolustusministeriön mukaan ISIS-järjestön vastaisten operaatioiden kulut ovat vaihdelleet, mutta keskimäärin summa on 5,7 miljoonaa euroa päivässä kesäkuun puolivälistä lähtien."

Vuoden NATO operaatio maksaa siis 1 980.5 miljoonaa, siis 1 980 500 000

Eikä muka ole mitään mahdollisuutta neuvotella niiden liikemiesten, oligarkien, mafiosojen, sheikkien kanssa, joita uskonnolliset johtajat tottelee Irakissa ja jotka yllyttää joukkonsa kapinaan???

Mitään muuta ei ole tarjota kuin tulta tykin piipusta, tappaa siinä siviilejä, täysin sivullisia, joilla ei ole mitään sananvaltaa johtajiensa, niiden öljysheikkien, allahällähistien, paikallisten sotajoukkojen tekemisiin.

Sivusta katsoen ja tietäen sen, että isoja rahoja liikutellaan myös liikemiesten kesken kulissien takana milloin mitenkin energian raaka-ainekaupoissa, energiakaupoissa, näyttääpi ihan siltä ettei sivilien hengellä olekkaan mitään arvoa.

Muka vihollisia.

Kenen vihollinen voi olla pikkulapsi, joka on vielä autuaan tietämätön, toistelee matkimalla isompiaan tajuamatta mitä sanat tarkoittaa, tajuamatta vielä mitään siitä kähminnästä ja korruptiosta, joka mafiosojen, oligarkien, sheikkien, "liikemiesten" kesken tapahtuu?

Mafiosot siellä sun täällä yrittää kingetä itsensä valtaan saadakseen luotua sen uuden maailmanjärjestyksen, jota ei väkivalloin ikinä saada toimimaan.

Aina kun joltakulta murhataan lapsi, kosto elää vähintään neljänteen polveen.

Ja mikä ihmeen maailmanjärjestys?

Pitää olla tosi tärähtänyt että edes moista sanaa suustaan päästää. Ja sitten ne "suuret" maailmanjohtajiksi hamuavat loukkaantuu, pahoittee mielensä kun niille sanotaan että pimeitä ootte säädellessänne järjestystänne väkivaltakoneistonne, papistonne kautta pakolla.

Ruohonjuuritasoa saa kyllä lääkitä ja nimitellä, naureskella, mutta huipuiksi itseään tituleeraavat, joilla on eniten kulloinkin kannatusta, nepä pahoittaa kaikesta kovin helposti mielensä. Se muuten neuropsykologisesti kuuluu taudin kuvaan, narsismiin.

Viisas ei loukkaannu sanoista.

Eikä viisas tarvitse asetta. Sillä viisas tietää, että parempi kuolla kuin elää sellaisten hullujen kanssa, jotka ovat valmiita tarttumaan aseisiin ja tappamaan jos ei tottele.

Viisaiden pitäisi johtaa, sellaisten vanhojen, joilla sitä viisautta on, kokemusta ja näkemystä. Toki nuori voi olla älykäs, mutta kukaan ei ole seppä syntyessään niikuin sanotaan. Jos olis, ei tarvittais 18v:n ikärajoja, peruskouluja, lukiota, yläasteita, korkeakouluja ja elinikäistä oppimista. Jos lapset syntyis viisaina, miten ne eläis elämäänsä, lisääntyis, tekis kaikkia niitä virheitään joista oppii ja joista poisoppii jos hyvin käy?

Ihminen on laumaeläin ja jos laumaa ei johda vanhimmista viisaimmat, lauma on tuhoon tuomittu.

Yksittäiset mafiosot, oligarkit, sheikit, liikemiehet lahjomassa papistoa ja kenraaleja, pankkiireja. Se ei ole demokratiaa ja se näyttää ylläpitävän tahallisia lamoja. Mafiosot ei rikastu jos kansa on tyytyväsitä ja hyvinvoivaa.

Mafioso on peluri.

Hitleri, Stalin ja mitä niitä onkaan, ne on aina liikemiesten sätkyukkoja. Todellinen valta on siellä, missä on rahat. Toki niin, että ahneet ja hullut kenraalit tai valtionpäämiehet voi tappaa liikemiehet, mutta aika surkeita esityksiä on hullujen valtaamisyritykset.
Toki liikemeiehet, mafiosot, sheikit, oligarkitkin saa sössittyä ihan keskenäänkin asiat.

Semmosta se tyrannius on. Yksinvaltius, harvainvalta. Tyhmää.

Sille me ei tietenkään mahdeta mitään että tyhmyyttä löytyy jopa alle 70äo:n, tyhmiä menee ehdolle demokraattisissakin vaaleissa. Ovat yleensä tyhmien liikemiesten ehdokkaita. Viisaat liikemiehethän laittais viisaita ehdokkaita. Sitten on tyhmät ay-miehet ketkä laittaa tyhmiä ehdolle ettei oma tyhmyys paljastu ja oma valta väisty jos joku viisaampi pääsiskin tilalleen.

Sitten on tyhmiä ketkä äänestää tyhmiä.

On paljon laumasieluja, jotka peräänkuuluttaa Arvo Johtajaa. Haluavat tulla johdetuiksi tai sitten pitävät muita niin tyhminä, että pitää johtaa tai kärkkyvät palkkioitaan ja peesaavat sen takia.
Toki tyhmät äänestää Arvo Johtajia ihan tyhmyytensäkkin takia luullen että ei sitten itse tarvitse tietää mitään, ei seurata politiikkaa kun luotettava Arvo johtaja tekee keiken oikein ja kaikki on sitten hyvin.

Evuluutiohan sitä tyhmyyttä tuottaa. Tyhmyys tulee kalliiksi, mutta mikäs sille voi. Miten haastaa evoluutio oikeuteen tyhmyydestään? Ei mitenkään.

Ihmisten kuitenkin pitäisi pyrkiä tasa-arvoon. Toisen ihmisen arvostaminen on tärkeintä.

"Rakasta lähimmäistäsi niikuin itseäsi". Rakasta = arvosta.

Pikkulapsia holhotaan, mutta jo hyvin pienenä saatu arvostus, se ettei lyödä, käsketä, loukata jne. se opettaa lasta arvostamaan muita. Toki lapsen pitää olla terve ja kyvykäs empatiaan.

Empatiakyvytön ei kykene empatoimaan itseään eikä sitten muitakaan. Ankara kurittaminen, nolaaminen, jatkuvat häpäisyt tai se että joutuu elämään jatkuvassa pelossa, katselemaan miten muita rangaistaan virheistä, kohdellaan kaltoin, se aiheuttaa palkoa. Sivusta seuraaja näkee miten itselle käy jos tekee virheen.

Vaikka kreatonistit väittää selvittäneensä empatian mysteerit, että muka jo synnytysosastolla jotkut vauvat itkee myötätunnosta, se ei ole loogista, sillä itkun kuuleminen aiheuttaa reaktiona pelkoa ja kohta ulvoo koko lauma äitejään apuun.

Äijät kun tekee tiedettä niin jopas korreloi jäätelönsyönti hukkumakuolojen kanssa.

Empatia opitaan sen kautta miten itseään voi rakastaa. Miten rakastetaan lasta, arvostetaan.. Ei ole olemassa mitään empatiahormonia sen koommin kuin älyhormonia. On vain keho, jossa virtaa veri ja erilaiset hormonit ja välittäjäaineet. Veressäkin on valkosoluja ja punasoluja. Niitten pitää olla balanssissa. Sydämen pitää lyödä tasaisesti, ei liian lujaa, ei liian hiljaa.

Stressatut ihmiset voi tulla hysteerisiksi ja sitähän mafiosot, ne maailmanvallan häärääjät, oligarkit sitten hyväkseen käyttää ja saa hysteeriset hätääntyneet ihmiset huutamaan äitiä apuun. Mafiosot saapuu kensaareineen paikalle sanoen: "Tässä olen sinun johtajasi, älä pelkää lapseni". Ja jos ei tottele niin kuulaa kalloon. Niin toimii tyhmät.

Mihin aikuiset ihmiset johtajia tarvii? Käskijäjohtajia? Arvojohtajia? Lapsenmieliset niitten perään itkee.

Hannu Tanskanen

Nämä idän rauhankyyhkyt "rauhan aseineen" ovat alistaneet väkivallalla niin monta maata etten enää muistakaan, Unkari, Tsekkoslovakia, Georgia, Ukraina ....

Pirjo Jokinen

Ja lännen rauhankyyhkyt pyysi nätisti aikoinaan nykyiset asuinmaat USA:ssa alkuperäisväestöltä.

Että osaat olla Hannu Tanskanen sokea, kuurosokea. Ja höpinät taas aivan ohi aiheen, niinkuin sinulla tapana on. Ihan ohi.

Lännessä on "inkkarit" tapettu aikoinaan niin perusteellisesti että loput oli helppoa sijoittaa reservaattiin.
Mustien rotusortokin on hyvässä muistissa, orjat.

Idässä ei ole teurastettu kansoja, heimoja ja klaaneja sukupuuttoon. Siinä on pieni ero. Orjuutta ei ole eikä reservaatteja.

Mutta nyt USA:ssa on taas tekeillä lakiuudistus värillisten äänioikeuden rajoittamisesta. Tuskin menee läpi mutta kertoo siitä mimmosia vatipäitä sielläkin on. Aseettomia mustia ammuskellaan jatkuvasti.

Jos ei sinulla ole mitään järkevää sanottavaa aiheesta, älä sano mitään.

Toimituksen poiminnat